Україна звільнятиме території, але не ціною життів українців - Зеленський

31 травня 2022, 21:59
Президент зазначив, що українська влада, в першу чергу, під час деокупації буде думати безпосередньо про громадян України, про порятунок їх життів,
Зеленський, танк
Україна звільнятиме території, але не ціною життів українців - Зеленський / колаж УНІАН

У питанні звільнення українських земель від російських окупантів Україна не буде прив'язуватися до конкретних дат (так, як це робить Кремль). Про це сьогодні заявив президент України Володимир Зеленський під час брифінгу за підсумками зустрічі з президентом Словаччини Зузаною Чапутовою.

Як каже український лідер, Україна звільнятиме окуповані Росією території, але не ціною життів десятків тисяч людей.

"Про плани Російської Федерації, прив'язаних до дат, до символів або ще до чогось, ми багато з вами чули. Але в Україні їм це не вдалося. Нам все одно, які плани у РФ. Ми не прив'язуємося до дат деокупації, ми прив'язуємося до людей. Якщо ті чи інші наші кроки, наші операції, пов'язані з деокупацією того чи іншого регіону, будуть пов'язані з десятками тисяч загиблих наших людей, то ми будемо чекати відповідної зброї, щоб зберегти по-максимуму наших людей", — зокрема, сказав Зеленський.

відео дня

Президент зазначив, що українська влада, в першу чергу, буде думати безпосередньо про громадян України, про порятунок їх життів, адже якраз українці здатні деокупувати захоплені території і дати відсіч російській армії.

"Ці території без живих українців для нас не в пріоритеті", - підсумував Зеленський.

читайте такожЗеленський анонсував деокупацію всієї "історичної території" України

Нагадаємо, раніше в офісі президента у відповідь заявили, що Україна не бачить можливості завершення війни зі "збереженням обличчя Москві" після військових злочинів у Бучі та Маріуполі.

Радник керівника ОП Михайло Подоляк підкреслив, що якщо деякі європейські політики хочуть віддати свої території РФ, то це справа їхніх виборців.

До того, на початку квітня, президент Володимир Зеленський я зробив заяву про те, що в України немає інших варіантів, крім переговорів з Росією. Тільки розмова з Путіним може посприяти завершенню війни.

29 квітня президент Зеленський сказав, що переговори Києва з Москвою під питанням через звірства російської армії на окупованих територіях. На думку гаранта, тільки діалог глав держав може призвести до домовленостей, які будуть виконуватися.

13 травня Зеленський заявив, що готовий говорити з Путіним. Однак розмова повинна проходити без кремлівських посередників і без ультимативних умов.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти