"У РФ великі успіхи": екскомандир з Айдара назвав нову ціль окупантів

7 травня 2024, 10:49
2675
Російські окупанти розвиватимуть успіх на Донбасі, вважає Євген Дикий.
Війна в Україні, Війна РФ в Україні, ЗСУ
Бійці ЗСУ на фронті / Колаж Главред, фото Генштаб ЗСУ

Найближчим часом, найімовірніше, може почнеться битва за Покровськ Донецької області, заявив ветеран російсько-української війни, екскомандир роти в батальйоні "Айдар" Євген Дикий.

"У них (російських окупантів - ред.) зараз великі успіхи на покровському напрямку - на тому, який ми ще нещодавно делікатно називали авдіївським, хоч Авдіївка давно вже здана. Почали чесно говорити - покровський або покровсько-курахівський напрямок, мабуть, так правильніше називати. У них там великі успіхи і для них є сенс ці успіхи розвивати. Найімовірніше, битва за Покровськ почнеться ось-ось", - підкреслив він в ефірі Radio NV.

Водночас співрозмовник висловив досить оптимістичні очікування щодо перспектив оборони Покровська, адже Сили оборони мають можливість там затримати ворога

відео дня

"Але що оборони Покровська вже не вдасться уникнути - для мене це вже практично доконаний факт. До Покровська вони вийдуть. Інша справа: там є шанс їх далі вже надовго затримати", - вважає він.

Дикий додав, що на покровському напрямку третя лінія оборони, яку копали цивільні компанії за підрядами, розташована перед Покровськом, а не за ним, і місто здавати ніхто не планує.

Ситуація на фронті - останні новини за темою

Раніше повідомлялося, що у ЗСУ розкрили найгірший сценарій біля Часового Яру. ЗСУ утримують місто, незважаючи на атаки ворога, розповів Олесь Маляревич.

Нагадаємо, раніше в ЗСУ назвали нову ціль РФ на сході. Населений пункт Очеретине перебуває під вогневим контролем українських воїнів, каже Назар Волошин.

Як повідомлялося раніше, ЗСУ "віджали" позиції у РФ на сході. Російське угруповання в Красногорівці зараз у складному становищі, наголосив Юліан Рьопке.

Хто такий Євген Дикий

Євген Олександрович Дикий - український вчений, військовий, публіцист. Кандидат біологічних наук, учасник війни на сході України, у 2014 році – командир 2-ї роти 24-го батальйону територіальної оборони "Айдар". З лютого 2018 року очолює Національний антарктичний науковий центр, пише Вікіпедія.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти