Трагічна ніч на Дніпропетровщині: ворог накрив "Градами" житлові будинки, 11 людей загинули

10 серпня 2022, 08:30оновлено 10 серпня 2022, 11:11
Під удар потрапив Нікопольський район Дніпропетровської області. Внаслідок атаки загинули 11 людей, ще 13 - отримали поранення, багато руйнувань.
1660108639-3878.jpg
У ніч на 10 серпня окупанти обстріляли Дніпропетровську область / Фото t.me/dnipropetrovskaODA

Минулої ночі російські загарбники обстріляли з РСЗВ Град Нікопольський район Дніпропетровської області. Внаслідок атаки загинули 13 людей, ще 11 - отримали поранення. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

"Трагічна ніч... У Нікопольському районі російська армія вбила 11 осіб, поранила - 13. Ворог двічі обстріляв район з "Градів". Направив по житлових кварталах 80 реактивних снарядів. Свідомо і підступно вдарив, коли люди спали в своїх будинках. Під вогонь потрапили Марганець і Мировська громада", - написав Резніченко в Telegram.

За його словами, в Марганці 10 людей загинули, 11 - постраждали. Десять - у лікарні, семеро з них важкі. У місті пошкоджено понад 20 багатоповерхівок, ЦНАП, Палац культури, гуртожиток, дві школи, будівлю міськради та ще кілька адміністративних приміщень.

відео дня

Виведена з ладу лінія електропередач. Кілька тисяч місцевих жителів залишалися без світла. Працюють аварійні бригади електриків.

У Вишетарасівці мировської громади загинула одна жінка. Її будинок повністю зруйновано ворожим снарядом. У селі пошкоджено 11 приватних будинків та газопроводи. До тисячі людей залишилися без газу.

"Постраждало подружжя. Жінка з пораненнями в лікарні. Її стан медики оцінюють як середньої тяжкості. Чоловік лікується вдома", - додав він.

Оновлено. На Дніпропетровщині зросла кількість жертв нічного російського обстрілу. У лікарні Марганця померли двоє поранених.

"На цю хвилину нічна російська атака по Нікопольському району забрала життя 13 мирних людей. 11 поранено, 5 з них у важкому стані", - повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Дивіться новини Донбасу онлайн:

Як повідомляв Главред, 4 серпня окупанти обстріляли Торецк. Російські загарбники вдарили по населеному пункту з артилерії та влучили у зупинку громадського транспорту, де на той момент було скупчення людей.

Внаслідок обстрілу загинули щонайменше 8 осіб, ще четверо - були поранені. Відомо про те, що серед постраждалих було троє дітей.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак назвав обстріл Торецька Донецької області черговим терактом, який здійснює Росія.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти