Росія вдарила по двох портах в Одесі: знищено зернові термінали

19 липня 2023, 14:57оновлено 19 липня 2023, 15:50
Вночі були атаковані порти, які задіяні в роботі зернового коридору.
РФ атакувала порти України
РФ атакувала порти України / Колаж Главред, фото facebook.com/Ministry.for.restoration

Вночі, 19 липня, Росія вдарила ракетами і дронами по зернових терміналах і по інфраструктурі портів "Одеса", а також "Чорноморськ".

"Вночі, 19 липня, Росія здійснила цілеспрямовану повітряну атаку на зернові термінали в портах. Пошкоджень зазнала зернова інфраструктура міжнародних і українських трейдерів і перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group", - повідомляє прес-служба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Відзначається, що вночі були атаковані порти, які задіяні в роботі зернового коридору. В результаті удару були пошкоджені резервуари і причал Одеського порту.

відео дня

Як зазначив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, атака на зернові термінали, є актом агресії проти миру.

"Мета російських терористів - знищення будь-яких шляхів постачання зерна на світові ринки. Держава-терорист воює не тільки з Україною, а з населенням Африки та Азії, для яких це зерно - питання виживання. Зернова і портова інфраструктура повинні бути захищені світом. Це гарантія, в першу чергу, для продовольчої безпеки світу", - додав Кубраков.

Атака РФ 19 липня на південь України

19 липня, вночі, Росія атакувала південь України потужним накопиченням ракет і дронів-камікадзе. В результаті вибухів були пошкоджені багатоквартирні будинки, портова і критична інфраструктура. Поранення отримали понад 10 осіб.

Ворожі "онікси" і Х-22 були спрямовані на портову і критичну інфраструктуру. Росіяни потрапили в зерновий і масляний термінал, пошкодили резервуари та обладнання для завантаження.

Президент України Зеленський назвав мету удару РФ по Одесі і доручив посилити захист людей і портів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти