Путін намагатиметься до останнього утримати хоча б шматочок України - Самусь

11 червня 2023, 10:54
Якщо у путінського режиму буде достатньо грошей, то РФ зможе наймати 100 тис.к онтрактників на місяць, утримувати режим стабільним і продовжувати війну.
Володимир Путін, Михайло Самусь
Володимир Путін буде до останнього утримувати хоча б шматочок України - Михайло Самусь / сайт Кремля, Facebook

Російський диктатор Володимир Путін намагатиметься до останнього утримати хоча б частину окупованих територій України. В іншому випадку можуть статися непрогозовані процеси всередині РФ. Про це в інтерв'ю Главреду сказав заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь.

За словами експерта, якщо у путінського режиму буде достатньо грошей, то країна-агресор РФ зможе наймати 100 тисяч контрактників на місяць і утримувати режим відносно стабільним і продовжувати війну в Україні.

"Оскільки він (Путін, - ред.) знаходиться на Донбасі, він може говорити про те, що РФ зараз сконцентрується і поверне собі "споконвічно російські території" включно з Кримом. Якщо він вийде з Донбасу і демонстративно покаже припинення активної загарбницької війни, то йому буде важко пояснити росіянам, що це взагалі було - навіщо була потрібна "СВО" і чому він здався. Тобто Путін до кінця утримуватиме хоча б шматочок української землі, щоб демонструвати згуртованість, говорити про відновлення потенціалу і разом з Еритреєю та іншими своїми союзниками піде повертати "руські землі", - пояснив Самусь.

Дивіться відео інтерв'ю Михайла Самуся Главреду:

Якщо ж Путін просто виведе свої війська, то може отримати непрогнозовані наслідки для політичної ситуації, тоді адміністрації Путіна доведеться запускати проекти Пригожина.

"Хоча, думаю, вони будуть паралельно розвиватися і посилюватися, але запускатися вже тоді, коли путінському режиму загрожуватиме якась небезпека. Тоді він може зіграти в ілюзію того, що Пригожина призначають секретарем Ради нацбезпеки. Росіяни вже такі "фінти" прокручували - таке робили і при Єльцині, і при Путіні, коли він лавірував на перших етапах своєї кар'єри. Відповідно, протестні настрої будуть абсорбовані, а путінський режим буде рухатися далі. Однак це вимагатиме інших зусиль", - вважає експерт.

На думку Самуся, "Путін намагатиметься залишати хоч шматочок української землі до останнього, тому що для нього важливо продемонструвати те, що він не програв".

Хто такий Михайло Самусь

Михайло Самусь - військовий експерт, заступник директора Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань. (ЦДАКР).

У період з 2009 по 2015 рік очолював Європейський офіс ЦДАКР і Defense Express в місті Прага, Чехія. Керував військово-політичними проектами аналітичного центру ЦДАКР. Був головним редактором Вісника експортного контролю, журналістом Defense Express.

Виступи та публікації Михайла Самуся регулярно публікуються у відомих українських та зарубіжних виданнях.

Коли закінчиться війна в Україні-прогнози

Українські військові роблять все, щоб знищити ворожих окупантів і звільнити всі українські землі. Вся країна чекає моменту, коли ж Україна переможе путінську Росію. Однак існує кілька сценаріїв, розвиток яких може заморозити війну або розтягнути її на кілька років. Про це розповів політичний і військовий експерт, колишній командир взводу батальйону "Айдар", а також директор Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий.

Контрнаступ ЗСУ може позитивно вплинути на хід війни і відштовхнути окупантів до кордонів 23 лютого. Таку думку озвучив колишній радник офісу президента Олексій Арестович.

Президент України Володимир Зеленський очікує, що у 2023 році війна в Україні закінчиться і настане мирний час.

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявляв, що війна в Україні закінчиться тоді, коли наша країна поверне собі кордони, які були станом на 1991 рік. Це може статися вже в 2023 році.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти