Повний провал Кремля: в Британії озвучили рекордні втрати Росії

12 липня 2024, 13:58
570
Нова Харківська операція не тільки не принесла успіху окупантам, а й поставила нові антирекорди для Росії.
Повний провал Кремля: в Британії озвучили рекордні втрати Росії
Окупанти втрачають все більше військових в Україні / Колаж: Главред, фото: flickr

У травні та червні 2024 року середньодобові втрати країни-агресора Росії вбитими і пораненими зросли до максимальних за увесь час повномасштабного вторгнення в Україну показників.

Як повідомляється в новому розвідувальному огляді Міністерства оборони Великої Британії в соцмережі X, у травні окупанти втрачали 1262 особи, а наступного місяця - 1163 військовослужбовця. Загалом, за підрахунками розвідки, окупаційні війська за останні два місяці, найімовірніше, втратили вбитими і пораненими більше 70 тисяч військових.

У Міноборони Британії пояснюють зростання втрат РФ відкриттям окупантами нового фронту в Харківській області при збереженні попередніх темпів наступальних операцій вздовж інших ділянок фронту.

відео дня

"Хоча цей новий підхід збільшив тиск на фронті, ефективна українська оборона та проблеми з підготовкою російських військових зменшують здатність РФ використовувати будь-які технічні успіхи попри спроби ще більше розтягнути лінію фронту", – йдеться в огляді.

Представники відомства припускають, що і протягом наступних двох місяців середня кількість російських втрат, швидше за все, буде продовжувати перевищувати тисячу осіб на день. Це пов'язують з тим, що РФ не зупиняється у намірах захопити українські позиції масованими наступальними діями.

Втрати армії РФ за час повномасштабної війни в Україні

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Сили оборони України в ході боїв на східному напрямку фронту змогли знешкодити біля 82 тисяч російських окупантів.

Раніше повідомлялося, що у зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" у квітні зафіксовано втрати РФ - більше 24 тисяч військових, у травні - майже 26 тисяч окупантів, а в червні - майже 32 тисячі.
Військовий експерт Олег Жданов розповів, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну окупаційні війська використовують своїх військових, як "гарматне м'ясо", не зважаючи на людський ресурс та резерв. Саме тому кількість особового складу армії РФ постійно скорочується.

Читайте також про ситуацію на фронті:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти