Прикордонники розповіли, скільки ухильників намагалося втекти з України у 2023-му

28 грудня 2023, 20:31
328
11 тисяч чоловіків намагалися незаконно перетнути кордон, повідомляє спікер профільного відомства, Держприкордонслужби, Андрій Демченко.
Прикордонники, ухильники
Як кажуть прикордонники, найчастіше ухильники намагаються незаконно перетнути кордони з Румунією і Молдовою / колаж Главред, фото УНІАН

У 2023 році співробітники Держприкордонслужби затримали близько 8 тисяч чоловіків, які намагалися перетнути кордон поза пунктами пропуску - і 3 тисячі, які надали підроблені документи в пунктах пропуску. Про це повідомив речник відомства Андрій Демченко, передає агентство "Укрінформ".

"В цілому за одинадцять місяців Цього року було затримано 7 тисяч 700 порушників, які намагалися незаконно перетнути кордон на зеленій ділянці кордону, тобто за межами пунктів пропуску", – говорить чиновники.

Демченко стверджує, що при цьому стало набагато менше бажаючих перетнути кордон за межами пунктів пропуску в порівнянні з минулим роком.

відео дня

"Тоді за добу ми затримували по 80-100 порушників. Зараз спроб набагато менше", - зазначив представник Держприкордонслужби.

За його словами, найчастіше ухильники намагаються незаконно перетнути кордони з Румунією і Молдовою, а найменше - кордон з Польщею.

"Якщо говорити про попередні періоди, то збільшення спроб фіксувалося, коли є сприятливі погодні умови для перетину. Оскільки, коли прийшли холоди і сніг, стає непрохідна місцевість, тоді перетнути кордон бажаючих стає менше", — сказав Демченко.

Мобілізація в Україні

Раніше в Міноборони уточнили позицію щодо можливості мобілізації осіб, які перебувають за кордоном. Міністр оборони Рустем Умеров не мав на увазі в своїх словах Юридичний тиск або покарання чоловіків, які виїхали за кордон, сказав Іларіон Павлюк.

Нагадаємо, речник Міноборони України пояснив різницю між мобілізацією та рекрутингом. Рекрутинг - це сервіс для добровольців, які хочуть приєднатися до ЗСУ, обираючи свої умови. Це не виключає мобілізації, але ці дві системи можуть існувати паралельно.

Як повідомлялося раніше, президент Зеленський не підписуватиме законопроекти, які стосуватимуться обов'язкової мобілізації жінок. Він зазначив, що не підтримує обов'язкову мобілізацію жінок, але може розглянути аргументи щодо зниження вікового "порогу".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти