Подоляк спрогнозував, чи повернуться "пригожинці" воювати з Україною

8 липня 2023, 13:24
177
Після невдалої спроби заколоту ватажок вагнерівців Євген Пригожин навряд чи зважиться здійснити наступ на Україну з території Білорусі, вважає Подоляк.
Пригожин, Подоляк
Подоляк переконаний, що "пригожинці" більше не повернуться воювати з Україною / колаж Главред, скріншот з відео

Після невдалої спроби заколоту ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин навряд чи зважиться здійснити наступ на Україну з території Білорусі. Таку думку висловив радник глави офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю російському емігрантському виданню "Медуза".

"Держава давала їм зброю, забезпечувала логістику, дипломатичне прикриття — цього більше не буде. Рекрутинг, який поповнював ресурсну базу ПВК "Вагнер" буде повністю зупинений — тепер це робить Міноборони. Частина "вагнерівців" вже переходить до них на роботу. Думаю, ще частина перейде в Росгвардію для придушення внутрішніх протестів", – припускає Подоляк.

За словами чиновника, тільки невелика частина "вагнерівців" буде працювати в Білорусі як інструктори для місцевого спецназу.

відео дня

"Це 500-800, максимум тисяча осіб, які зможуть брати участь в тих чи інших операціях Білорусі. Але Білорусь не може бути замовником, це злиденна держава, а ПВК "Вагнер" не працює безкоштовно. Та й ніяких зовнішньополітичних фундаментальних завдань у цієї країни немає, тому найманців Пригожина вони не можуть використовувати", — йдеться в повідомленні.

Невдалий путч Пригожина і "заслання" в Білорусь

23 червня ватажок ПВК Вагнер Євген Прігожин звинуватив кадрових російських окупантів Міністерства оборони РФ у ракетному ударі по тилах угруповання. Він заявив, що тепер 25 тисяч озброєних вагнерівців будуть розбиратися з Міноборони.

Проте вже 24 червня ввечері стало відомо про те, що Олександр Лукашенко під час переговорів з Пригожиним умовив його припинити наступ на Москву.

Пізніше стало відомо, що раніше відкриту кримінальну справу проти Пригожина в РФ побіцяли закрити, а сам ватажок найманців повинен був "піти в Білорусь".

Через добу повної тиші ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин почав виправдовувати свої провальні спроби. Він різко почав говорити про те, що нібито "не планував" скидати і захоплювати владу в Росії. За 200 км до Москви він зупинив "вагнерівців" нібито "щоб не проливати російську кров".

Нещодавно в ЗМІ з'явилася інформація, що у Білорусі за 200 км від кордону з Україною почалося будівництво табору для найманців ПВК Вагнера. Російські журналісти заявили, що площа табору в Осиповичах складе 24 тисячі квадратних метрів, він буде розрахований на вісім тисяч ліжок.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти