ПВК Вагнера знову вербує найманців і будує табори в РБ біля кордонів з Україною

26 червня 2023, 17:38
Відразу в декількох містах РФ вже відновили роботу центри вербування бойовиків в ПВК Вагнер.
Вагнер
Найманців Вагнера перекидають до Білорусі / 58-а ОМБр ім. гетьмана Івана Виговського, theins.ru

У Білорусі за 200 км від кордону з Україною почалося будівництво табору для найманців ПВК Вагнера.

Про його зведення в Осиповичах Могильовської області пише видання "Верстка". За даними російських журналістів, всього таких таборів буде кілька.

Уточнюється, що площа табору в Осиповичах складе 24 тисячі квадратних метрів, він буде розрахований на вісім тисяч ліжок. Співрозмовник видання, стверджує, що будівельникам дали завдання закінчити установку табору до обіду 27 червня.

відео дня

Близькі вагнерівців також підтвердили виданню інформацію про те, що найманців відправлять до Білорусі. Родичка одного з них повідомила, що підрозділи ПВК Вагнера, що залишилися в Ростові-на-Дону, направлять до Білорусі. Інша співрозмовниця видання розповіла, що її чоловік, який у суботу був у Ростові, повідомив їй, що їх направлять до Білорусі "швидше за все".

Ще троє учасників чатів родичів повідомили виданню, що отримували схожі повідомлення від близьких, але не знають точно, чи направляються підрозділи в бік Білорусі. Один зі співрозмовників повідомив, що його родич поки знаходиться "під Ростовом".

У РФ відновили набір в ПВК Вагнер

Додамо, що відразу в декількох містах РФ вже відновили роботу центри вербування бойовиків в ПВК Вагнер. Про це повідомляє російське державне пропагандистське агентство ТАРС з посиланням на співробітників центрів вербування найманців.

Відзначається, що центри для вербування терористів в ПВК Вагнер відновили роботу в Тюмені і в Новосибірську.

Звернемо увагу, що ще 24 червня співробітниця вербувального центру бойовиків в Тюмені говорила пропагандистам, що центр закрився 23 червня. Це сталося під час "заколоту" ватажка Вагнера Євгена Пригожина.

У понеділок після закінчення "заколоту" Пригожина центр бойовиків також відновив роботу в місті і продовжив набирати найманців в угруповання, пишуть російські пропагандисти.

Збройний бунт ПВК Вагнера

Нагадаємо, напередодні ватажок ПВК Вагнер Євген Прігожин звинуватив кадрових російських окупантів міністерства оборони РФ у ракетному ударі по тилах угруповання. Він заявив, що тепер 25 тисяч озброєних вагнерівців будуть розбиратися з міноборони.

24 червня вранці Пригожин заявив, що бойовики ПВК Вагнера взяли під контроль всі військові об'єкти в Ростові-на-Дону. Також, за його словами, вагнерівці за ніч збили три вертольоти російських військ.

Президент РФ Володимир Путін заявив про те, що Пригожин почав збройний заколот. "Звертаюся до росіян, військових і силових відомств і до тих, кого обманом і погрозами штовхнули на шлях збройного заколоту те, з чим ми зіткнулися — це зрада".

Пізніше стало відомо, що за результатами домовленостей з Олександром Лукашенком, кримінальну справу стосовно Пригожина за спробу здійснення заколоту в РФ буде закрито, а сам він піде в Білорусь.

Решта найманців ПВК, які взяли участь у заколоті, також не будуть переслідуватися за законом, а деякі з них зможуть підписати контракт з Міноборони.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти