По всьому світу активно розвивається "зелений" майнінг - криптоінвестор Сергій Тронь

11 серпня 2023, 11:47
1137
По всьому світу активно розвивається 'зелений' майнінг - криптоінвестор Сергій Тронь

Великий інтерес спостерігається по частині розвитку цифрових валют центробанків різних країн (CBDC), що підтвердило недавнє дослідження Банку міжнародних розрахунків (Bank for International Settlements, bis). Він повідомив, що до 2030 року може з'явитися відразу 15 таких цифрових валют. Поки їх запущено лише чотири: в Нігерії, Ямайці, на Багамських, Карибських островах. Про це в інтерв'ю "Фактам" розповів засновник Міжнародного холдингу цифрових активів White Rock Management і криптоінвестор Сергій Тронь.

Що стосується критики кріптоактівістов і майнер щодо великих енерговитрат, інвестор зазначив, що над вирішенням цієї проблеми працюють, і вже є вражаючі результати.

"По всьому світу активно розвивається те, що я називаю "зеленим" майнінг. У Сполучених Штатах, в штаті Техас, енергію щосили отримують від факельного спалювання газу (попутно скорочуючи викиди CO2), а біля Ніагарського водоспаду (штат Нью-Йорк) — від гідроенергетики. Все-поновлювані джерела енергії. Вони стають все більш популярними в різних куточках планети.

відео дня

У Сальвадорі для майнінгу хочуть використовувати енергію вулкана, а в Коста-Ріці на базі гідроелектростанції Poas вже створили дата-центр на 650 майнінгових установок", - навів приклади інвестор.

Ще в минулому році, зазначив він, дослідники Bitcoin Mining Council вирахували, що "частка екологічної енергії у видобутку біткоіни досягла 60%. А ще додали, що споживання електроенергії для майнінгу впало на третину, при цьому майнери Bitcoin генерують лише 0,09% від усіх викидів вуглекислого газу в атмосферу".

Що стосується прогнозів щодо курсу біткойнов, Сергій Тронь вважає, що сьогодні біткойн досяг нового історичного максимуму і що інвестори вірять в подальше подорожчання монет і не поспішають з ними розлучатися, що буде не тільки підтримувати їх курс, а й стимулювати зростання в майбутньому.

"На початку літа ціна біткоіна махом підскочила більш ніж на 20%, і тепер вийшла на плато. Те, що вона не відкотилася до вихідних позицій, а міцно зафіксувалася близько рівня $30 тис.за один Bitcoin, якраз і говорить про стійкість тренда. Позитивного тренда для криптовалюта.

З цього рівня буде стартувати нове зростання крипти під впливом ринкових факторів. Самих різних: Від все ще високої інфляції, через яку Федрезерв США в кінці липня підняв свої ставки на 0,25% (до 5,25-5,5% річних), яка робить привабливими динамічні криптоактиви, до стабільного попиту на біткоіни".

Наостанок Сергій Тронь навів приклад дослідження аналітики Glassnode, "які вирахували, що на довгострокових власників припадає 75% всіх Bitcoin (14,52 млн монет) в обороті. У липні 2023 року баланс таких гаманців зріс на 62,8 тис. BTC, або на $1,83 млрд".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти