Перекидання військ на кордон України: у Німеччині попередили РФ

7 листопада 2021, 08:39
Вашингтон звернувся до міністерств закордонних справ Німеччини, Великобританії та Франції.
армія, Росія, військові, російські військові
Армію РФ перекидають на кордон України / Reuters

Перекидання російських військ на кордон України стала причиною того, що США звернулися до країн Євросоюзу та Європейської служби зв'язків.

За даними авторитетної німецької Süddeutsche Zeitung з посиланням на дипломатичні джерела, Вашингтон наприкінці минулого тижня звернувся до міністерств закордонних справ Німеччини, Великобританії та Франції.

Загроза загострення

Відзначається, що причиною стала концентрація російських військ на кордоні з Україною і пов'язаний з цим високий потенціал ескалації.

У матеріалі уточнюється, що Вашингтон передав партнерам дані щодо переміщення російських військових біля кордонів. Президент США Джо Байден на полях саміту Великої двадцятки (G20) в Римі закликав т.в.о. канцлера ФРН Ангелу Меркель посилити тиск на Москву через газопровід Північний потік-2.

У ФРН попередили Москву

У свою чергу американське посольство в Берліні на запит видання відмовилося коментувати зміст дипломатичних контактів з Європою. Представник дипломатичної місії заявив, що "непохитна підтримка" США суверенітету і незалежності України перед російською агресією не повинна викликати ні в кого сумнівів.

У відомстві федерального канцлера заявили, що Берліну не подобаються дії Росії по відношенню до України. "Поведінка Москви випробовує на міцність терпіння Німеччини", - пише видання з посиланням на політиків.

читайте такожВ Україні назвали чисельність російських військ біля кордонів

Перекидання військ РФ на кордон України

Американське видання The Washington Post 30 жовтня опублікувало статтю, в якій говорилося про те, що на Заході фіксують перекидання російських військ до кордонів України. Передислокацію військових підрозділів зафіксували після завершення російсько-білоруських навчань.

У Міноборони України спростували інформацію про концентрації військ і військової техніки Росії біля українських кордонів. Пересування військових підрозділів пов'язане з плановими заходами противника після завершення бойових навчань.

Пізніше журналісти Politico опублікували супутникові знімки, на яких можна помітити російську військову техніку і персонал біля кордонів України. Знімки були зроблені в Смоленській області, яка межує з Республікою Білорусь. Однак американці вважають, що такі дії вказують на концентрацію російських військ біля кордонів України.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти