Росія знову нарощує війська та техніку на кордоні з Україною: ЗМІ показали фото із супутника

2 листопада 2021, 07:35оновлено 2 листопада 2021, 08:49
На знімках, зроблених із супутника, видно скупчення бронетанкових частин, танків і самохідної артилерії разом з наземними військами в районі міста Єльня.
Росія знову нарощує війська та техніку на кордоні з Україною: ЗМІ показали фото із супутника
Кадр знято в Смоленській області , яка межує з Білоруссю / Супутниковий знімок Maxar Technologies Politico

Росія зосереджує свої війська та військову техніку на кордоні з Україною, про це свідчать супутникові фотографії, які опублікувало американське видання Politico.

Фотографії були зроблені понеділок, 1 листопада. На кадрах - танки, самохідні знаряддя та військовий персонал.

"Нові комерційні фотографії, зроблені супутником в понеділок, підтверджують недавні повідомлення про те, що Росія знову зосереджує війська та військову техніку на кордоні з Україною", - йдеться у повідомленні.

відео дня

При цьому Politico зазначає, що знімки були зроблені в районі російського міста Єльня, розташованого в Смоленській області, що межує з Білоруссю, а не з Україною.

Видання стверджує, що війська, що включають першу гвардійську танкову армію, нібито перебазувалися в цей район в кінці вересня з інших російських регіонів. Зазвичай навчання цієї армії відбуваються під Москвою.

"Армія призначена для проведення операцій на всіх рівнях бойових дій, від протиповстанських дій до механізованих бойових дій. Зазвичай вона першою отримує новітнє обладнання, а також розглядається як основна формація для тестування нового обладнання і тактики", - пише Politico з посиланням на аналіз британського видавництва Jane's.

Росія знову нарощує війська та техніку на кордоні з Україною: ЗМІ показали фото із супутника
Супутниковий знімок Maxar Technologies Politico

Зазначається також, що четверта танкова дивізія Росії була перекинута в райони Брянська і Курська. Підрозділи оснащено основними бойовими танками Т-80У і самохідною артилерійською установкою.

читайте такожЯкщо Путін почне війну, то на нього в Україні чекає "кривава лазня"

Як повідомляв Главред, раніше видання Washington Post, посилаючись на заяви своїх анонімних джерел, писало, що Росія знову нарощує свої збройні сили поблизу українського кордону. Це викликає стурбованість офіційних осіб у США та Європі.

Зазначається, що в останні дні в Мережі почали з'являтися ролики, на яких відображено пересування великої кількість російської військової техніки на півдні та заході країни. Були помічені зокрема танки і ракети. Мета їхньго знаходження там поки невідома.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти