"Ми за покерним столом": у НАТО спрогнозували результат війни в Україні

23 грудня 2023, 14:55
Провал літнього контрнаступу України зробив 2023 рік гірким для Києва. Тепер деякі політичні еліти західних країн відкрито "втомилися від України"
ЗСУ, війна в Україні
Війна в Україні стала війною на виснаження / Колаж: Главред, фото: 241 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, 43 окрема механізована бригада

Протистояння агресора Росії та України вже стало "війною на виснаження" і буде продовжуватися. Про це заявив високопоставлений представник Міністерства оборони на східному кордоні НАТО Кусті Салм.

"Це війна на виснаження. Росія навмисно хоче, щоб ми думали, що вони переживуть, перевершать по продуктивності українських і західних ворогів", - сказав він в інтерв'ю виданню Newsweek.

Салм зазначив, що провал літнього контрнаступу України зробив 2023 рік гірким для Києва. Тепер деякі політичні еліти західних країн відкрито "втомилися від України" та попереджають українських лідерів про довгу війну.

відео дня

Що стосується результату війни, то, на думку Салма, це математичне питання. За його словами, кожні шість місяців "росіяни можуть завербувати 130 тисяч осіб, але в підрозділи вони можуть сформувати 40 тисяч осіб". Ці 40 тисяч і можуть бути використані в якості наступальної сили для захоплення нових територій.

"Інші 90 тисяч мобілізованих будуть використовуватися як гарматне м'ясо — ви використовуєте їх один раз і викидаєте", — сказав Салм.

Він додав, що кожні півроку Москва втрачає частину військ, еквівалентну приблизно 37 відсоткам тих, хто знову набирається кожні шість місяців.

"Ми за покерним столом. Потрібно вірити статистиці", - сказав Салм.

Представник Міністерства оборони на східному кордоні НАТО вважає, що ще не досягнута точка, коли втрата Росією ресурсів і боєприпасів стане переломним моментом.

Війна в Україні - останні новини

Просування Росії біля Авдіївки та інших міст свідчать про те, що окупанти перехопили ініціативу на багатьох напрямках, використовуючи перевагу в живій силі.

Командир 2-го механізованого батальйону окремої президентської бригади ЗСУ Ігор Губаренко, який бореться на північному фланзі Авдіївського напрямку, розповів, як він бачить песимістичний та оптимістичний сценарії закінчення війни.

Україна в 2024 році планує новий контрнаступ ЗСУ, пише Welt. США отримали від Києва список побажань щодо озброєнь, куди увійшли винищувачі F-16 і F-18, ударні вертольоти Black Hawk і Apache, танки Abrams, безпілотники і боєприпаси.

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний утримується від коментарів з приводу військових планів, включаючи будь-які заяви про запланований новий контрнаступ на 2024 рік.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти