Путін хоче повної окупації України: в ISW розкрили плани та провали Кремля

23 грудня 2023, 12:59оновлено 23 грудня 2023, 13:39
Аналітики вбачають сигнали, що диктатор Путін не відмовився від своїх цілей щодо України.
Путін хоче повної окупації України: в ISW розкрили плани та провали Кремля
Путінські плани провалюються / колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, скріншот: відео

У свіжому звіті аналітиків Інституту вивчення війни йдеться, що Володимир Путін прагне не просто втримати вже окуповані території України, а й розширити зону окупації.

"Українські посадовці й далі наполягають - Росія не відмовилася від своїх максималістських цілей щодо війни проти України. Як і раніше, Кремль також прагне захопити нові території України", - пише ISW.

Ця оцінка дисонує з нещодавніми заявами декількох західних топпосадовців, які говорять, що Росія вже програла війну в Україні - "стратегічна поразка Кремля нібито полягає у тому, що, розпочавши агресію, РФ "повністю втратила Україну" й вже не здатна досягати своїх стратегічних цілей".

відео дня

Так, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 22 грудня заявив, що президент Росії Володимир Путін "цілком втратив Україну" й "більше не може досягати своїх військових цілей". Проте Столтенберг водночас застеріг західних партнерів України від очікувань, що війна скоро завершиться.

Схожу думку висловив і держсекретар США Ентоні Блінкен. Він зазначив, що Росія уже зазнала краху в досягненні своєї головної мети - прагненні знищити Україну та повністю підпорядкувати її собі.

Проте, за словами представника ГУР Вадима Скібіцького, якщо цьогоріч Путіну не вдасться досягти визначених оперативно-стратегічних завдань, він просто перенесе їх на наступний рік.

"Заява Скібіцького узгоджується з оцінкою ISW про те, що Росія продовжує переслідувати максималістські цілі Путіна в Україні та що поточний провал російських операцій в Україні досі не є остаточним", - зауважили в ISW.

Аналітики також зазначили, що слова західних політиків і посадовців, за версією роспропаганди, призначені для виправдання Заходом нібито ухваленого вже рішення щодо зменшення допомоги Україні.

Нагадаємо, що Росія перехопила ініціативу на більшій частині фронту. Останні просування Росії біля Авдіївки та інших міст свідчать про те, що окупанти перехопили ініціативу на багатьох напрямках, використовуючи перевагу в живій силі.

Путін може застосувати ядерну зброю по території НАТО. Коли Путін використовує свій арсенал, він не намагається попередити, що Росія може застосувати тактичну ядерну зброю в Україні, вважає Шредер.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти