Мішені у Криму: генерал-розвідник назвав несподівані цілі для ATACMS

20 жовтня 2023, 12:48
За допомогою ATACMS уражатися будуть вибіркові, але дуже важливі цілі російських загарбників, упевнений Микола Маломуж.
малочоловік
Микола Маломуж розповів про перспективи застосування далекобійних ракет ATACMS / Колаж: Головред, Фото: Defense.gov/Arkansas Army National Guard, УНІАН

Екс-глава Служби зовнішньої розвідки України генерал армії Микола Маломуж прокоментував перспективи застосування Україною далекобійних американських ракет ATACMS.

На його думку, у перспективі ЗСУ зможуть уражати ракетами ATACMS російські пускові об'єкти, наприклад, на території окупованого Криму. Таку думку він висловив в інтерв'ю Obozrevatel.

Експерт нагадав, що саме там розміщено два потужні комплекси, з яких ворог запускає дрони "Шахед", пускові установки ракет "Онікс", великі склади боєприпасів та нафтобази.

відео дня

"Це ті стратегічні об'єкти, які саме зараз забезпечують армію та завдають ударів по нашій території. Можливо, у цьому списку будуть і військові кораблі", – припустив екс-глава СЗР.

Водночас він упевнений, що за допомогою ATACMS уражатимуться вибіркові, але дуже важливі цілі російських загарбників. Знищення цих цілей безпосередньо підриватиме бойову складову та резерви окупантів, у тому числі стратегічні.

За словами співрозмовника, Кримський міст поки що не знаходиться в зоні досяжності ракет ATACMS, адже США поки що передають не далекобійні ракети – до 165 км.

"Але у нас вже є інші засоби. Це Storm Shadow, Scalp та наші ракети, надводні, підводні дрони та інші засоби діяльності спецслужб. П'ять-шість видів придушення Кримського мосту ми маємо", - додав Маломуж.

Передача ракет ATACMS Україні

Раніше повідомлялося про те, що ЗСУ вперше вдарили ATACMS по росіянах . Україні негласно передали ракети ATACMS, які вона вже застосувала за російськими цілями, довідалися ЗМІ.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підтвердив перше застосування ЗСУ балістичних ракет ATACMS , про передачу яких США не анонсували. У своєму зверненні 17 жовтня глава держави подякував Сполученим Штатам за надану допомогу.

Раніше президент України Володимир Зеленський розповів про прогрес у питанні передачі ATACMS Україні . Глава держави сказав, що переговори Києва та Вашингтона щодо далекобійних ракет вже на "фінішній прямій".

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти