Коваленко розкрив, кому могла бути вигідна смерть Ірини Фаріон

22 липня 2024, 12:56
1478
Коваленко вважає, що саме таку медійну персону могла обрати РФ, щоб її смерть могла каталізувати ті чи інші події в Україні.
Коваленко розкрив, кому могла бути вигідна смерть Ірини Фаріон
Для чого вбили Ірину Фаріон / колаж: Главред, фото: instagram/iryna__farion/

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко розповів, що країна-агресорка Росія знавець на хаотизації суспільства і до чого тут Ірина Фаріон.

"Росія знавець на хаотизації суспільства. Різного типу інформаційно-психологічні спецоперації, які спрямовані на хаотизацію та дестабілізацію внутрішнього стану в країні, реалізуються протягом десятків років не тільки в Україні, а й в інших країнах світу. Наприклад, в Африці, де, здавалося б, зовсім інший світогляд у людей і зовсім інша культура. Тобто РФ потрібна хаотизація", - зауважив Коваленко в ефірі телеканалу "Еспресо".

За словами військово-політичного оглядача групи "Інформаційний спротив", не виключаючи методи, якими працюють російські спецслужби, цілком можливо, що була обрана медійна персона, яка мала контроверсійну позицію.

відео дня

Хто така Ірина Фаріон?

Ірина Дмитрівна Фаріон - українська політична та громадська діячка. викладачка. Доктор філологічних наук (2015), членкиня Всеукраїнського об'єднання "Свобода". У 2012-2014 роках - депутат Верховної Ради, була обрана від одномандатного виборчого округу № 116, повідомляє "Вікіпедія".

"В Ірини Фаріон були прихильники, які поділяли її думки, але були ті, хто з нею не погоджувався або відверто ненавидів. Тобто були як прихильники, так і вороги в самому суспільстві. І саме таку медійну персону було обрано, щоб її смерть могла каталізувати ті чи інші події в Україні. І це цілком можливо", - припустив Коваленко.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Вбивство Ірини Фаріон: що відомо

Нагадаємо, що 19 липня, у Львові стріляли у Ірину Фаріон. Стрілець поцілив у скроню жінки, вона перебуває у критичному стані. Карета швидкої допомоги доставила Фаріон до лікарні, де медики боролися за її життя. Жінка перебувала у вкрай важкому стані.

Ввечері пятниці стало відомо, що Ірина Фаріон померла у лікарні. Керівниця анестезіологічної служби Першого медичного об’єднання міста Львова Наталія Матолінець повідомила, що Фаріон потрапила до медиків у критичному стані з тяжкою проникаючою вогнепальною травмою головного мозку.

Слідство розкрило кілька версій мотиву убивства Ірини Фаріон. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що головні з цих версій такі: особиста неприязнь, а також суспільно-політична діяльність. Не відкидається також участь росіян у цьому вбивстві.

21 липня у Львові попрощались із Іриною Фаріон. У Мережі розлетілися особливо зворушливі кадри, як маленькі внучка та онук несуть у своїх руках портрети Ірини Фаріон. Поховають її на Личаківському кладовищі на центральній алеї.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти