Кабмін розробляє нові покарання для ухилянтів: Малюська розповів про плани

21 квітня 2024, 07:48оновлено 21 квітня, 19:47
1595
В Україні влада стимулюватиме чоловіків іти на фронт, шляхом введення нових покарань за ухилення від мобілізації, каже глава Мін'юсту Малюська.
Мобілізація, ЗСУ
Очільник Мін'юсту Малюська переконаний, що уряд забезпечить стимулювання для українців іти на службу / колаж Главред, фото УНІАН і t. me_V_Zelenskiy_officialУ

В Україні уряд має намір стимулювати чоловіків іти до Сил оборони через запровадження нових покарань за ухилення від мобілізації. Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська в ефірі телемарафону.

Чиновник каже - окрім обмеження прав на керування транспортними засобами - для військовозобов'язаних можуть запровадити обмеження на надання адміністративних послуг.

За словами Малюськи, урядовці робитимуть так, щоб ті українці, які захищають Україну, не перебували в гіршому становищі, ніж ті, хто чинити так не хоче.

відео дня

"Ми вже давно готуємо ТЦК і взагалі ЗСУ, щоб вони могли впоратися з потоком людей. Зокрема, прем'єр-міністр давав доручення Міноборони організувати роботу ТЦК 24/7. У мене сумнівів у тому, що робота буде забезпечена належним чином, немає", - розповів він.

Мобілізація в Україні

Мобілізація в Україні - комплекс заходів, які проводяться з 2014 року у зв'язку з військовим вторгненням Російської Федерації.

У період із 2014 до 2015 року Київ провів шість хвиль часткової мобілізації, під час якої до армії призивали переважно громадян із досвідом військових дій або строкової служби в армії у віці від 20 до 60 років.

24 лютого 2022 року Росія здійснила повномасштабне військове вторгнення в Україну. Київ оголосив загальну мобілізацію. До лав Сил оборони та безпеки призиваються військовозобов'язані громадяни (переважно - чоловіки) віком від 27 до 60 років.

Очільник Мін'юсту також переконаний, що уряд забезпечить стимулювання йти служити тих, хто сумнівається в необхідності виконання своїх обов'язків. За його словами, ухильники від мобілізації в майбутньому не зможуть отримати деякі адміністративні послуги від держави.

"Зараз різні міністерства напрацьовують зміни до постанови Кабміну, які встановлять передумовою отримання окремих адмінпослуг надання військово-облікового документа", - підсумував він.

Мобілізація 2024 - останні новини за темою

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Верховна Рада України ухвалила в другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію.

Нагадаємо, раніше комітет національної безпеки і оборони Верховної Ради України затвердив остаточний варіант положень військово-транспортного обов'язку в законопроєкті про мобілізацію. МВС надасть для ТЦК відомості про зареєстровані транспортні засоби, які можуть бути призначені для доукомплектування ЗСУ.

Крім цього, з урядового законопроєкту про мобілізацію виключили положення про демобілізацію та ротацію військовослужбовців. Уряд має розробити протягом 8 місяців новий закон із відповідними положеннями для подання до парламенту.

16 квітня президент України Володимир Зеленський підписав цей законопроєкт.

Кабмін розробляє нові покарання для ухилянтів: Малюська розповів про плани

Вас може зацікавити таке:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти