Європа не зніме санкції з Росії, якщо війна закінчиться на умовах Путіна - Шольц

18 липня 2022, 17:07
Канцлер Німеччини закликав жителів Європи підготуватися до нелегкого і тривалого періоду.
Шольц, Путін
Санкції з РФ не знімуть, якщо війна закінчиться на умовах Путіна / колаж УНІАН, Reuters

Європа не скасує санкції, які були накладені проти РФ після початку повномасштабного вторгнення в Україну, якщо мир буде укладено на умовах Путіна. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Він додав, що німцям, як і іншим жителям Європи, необхідно готуватися до нелегкого і тривалого періоду.

"Те, що нам, можливо, доведеться зберігати наші санкції в силі протягом тривалого часу, нам було зрозуміло спочатку. Нам також зрозуміло, що в разі миру на умовах, нав'язаних Росією, жодна з цих санкцій не буде скасована", - сказав Олаф Шольц.

Він закликав німців поставитися з розумінням і перетерпіти цей період, у зв'язку з чим в країні підвищилися ціни на бензин, продукти і електроенергію.

Раніше Шольц заявляв, що Німеччина готова надати Україні гарантії безпеки. Однак вони будуть відрізнятися від тих, які прописані 5 статтею договору НАТО про колективну безпеку.

читайте такожСоюзники по НАТО передаватимуть Києву зброю стільки, скільки необхідно - Шольц

Переговори України і РФ про мир

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що мирні переговори з Росією будуть відновлені тільки після того, як російські окупанти зазнають поразки на фронті. До цього моменту переговори будуть безглуздими, так як "це буде знову мова ультиматумів".

Раніше Подоляк заявляв про те, що Україна не погодиться на проведення мирних переговорів з Росією на даний момент. Радник глави ОП порівняв Путіна з цинічним вбивцею. Мирні переговори можуть відбутися тільки після тактичної поразки РФ.

Президент Володимир Зеленський 14 червня зробив заяву про те, що у нього немає великого бажання вести діалог з президентом РФ Володимиром Путіним. Однак якщо Москви дійсно буде прагнути до припинення війни, переговори повинні відбутися. Київ готовий дотримуватися переговорного формату, який повинен включати виведення російських військ з території України.

Після заяви міністра оборони РФ Сергія Шойгу про нібито захоплення окупантами всієї Луганської області прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Україні слід зрозуміти умови Росії та сісти за стіл переговорів.

14 липня заступник міністра закордонних справ РФ Андрій Руденко заявив про готовність повернутись до переговорів з Україною. При цьому у Росії хочуть, щоб Україна "визнала існуючі територіальні реалії", тобто змирилася з окупацією земель.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти