Мирні переговори відновляться лише після поразки РФ на фронті - Кулеба

18 липня 2022, 14:45оновлено 18 липня 2022, 15:29
Кулеба вважає, що станом на зараз переговори не дадуть результатів, адже "це буде знову мова ультиматумів".
Кулеба, переговоры с РФ
Україна відновить переговори з РФ після поразки окупантів на фронті / колаж Reuters, соцсети

Метою Росії залишається повне знищення України, тому нині залишається неможливим відновлення переговорів про мир. Про їх відновлення можна буде говорити лише після поразки армії РФ на фронті. Про це заявив голова МЗС Дмитро Кулеба в інтервʼю Forbes.ua.

Кулеба додав, що нині мирні переговори не відновлюються через дії РФ.

"Статус мирних переговорів – це удар по Вінниці, удар по Миколаєву, удари по Харкову, інших містах і штурмові дії росіян на сході України. Росіяни як мантру повторюють: "Від 24 лютого наші цілі залишилися незмінними, змінився лише спосіб їхнього досягнення". Спосіб із фронтальної атаки на Україну з метою одномоментного знищення було змінено на концентровані удари і просування зі сходу. Але ціль залишилася незмінною – знищити нас. Кожною такою заявою росіяни демонструють не готовність до переговорів, а незмінність кінцевої мети цієї операції – знищення України", - сказав Дмитро Кулеба.

Станом на зараз, коли РФ ще не програла на полі бою, Кулеба вважає, що нема сенсу сідати за стіл переговорів, адже "це буде знову мова ультиматумів". Він наголосив на тому, що президент України Володимир Зеленський дотримується принципової позиції у цьому питанні.

"Він (Володимир Зеленський - Главред) не виключає можливість переговорів, але зараз для цього немає підстав, з огляду на агресивну поведінку Росії. Він дуже чітко прокомунікував це з лідерами країн, які натякали на переговори. Ці лідери теж перестали про це говорити", - додав Кулеба.

читайте такожВ РФ заговорили про "мирні переговори": цинічно закликають Україну визнати "територіальні реалії"

Переговори України і РФ про мир

Раніше Подоляк заявляв про те, що Україна не погодиться на проведення мирних переговорів з Росією на даний момент. Радник глави ОП порівняв Путіна з цинічним вбивцею. Мирні переговори можуть відбутися тільки після тактичної поразки РФ.

Президент Володимир Зеленський 14 червня зробив заяву про те, що у нього немає великого бажання вести діалог з президентом РФ Володимиром Путіним. Однак якщо Москви дійсно буде прагнути до припинення війни, переговори повинні відбутися. Київ готовий дотримуватися переговорного формату, який повинен включати виведення російських військ з території України.

Після заяви міністра оборони РФ Сергія Шойгу про нібито захоплення окупантами всієї Луганської області прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Україні слід зрозуміти умови Росії та сісти за стіл переговорів.

14 липня заступник міністра закордонних справ РФ Андрій Руденко заявив про готовність повернутись до переговорів з Україною. При цьому у Росії хочуть, щоб Україна "визнала існуючі територіальні реалії", тобто змирилася з окупацією земель.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти