В РФ заговорили про "мирні переговори": цинічно закликають Україну визнати "територіальні реалії"

14 липня 2022, 19:39
Російська владна верхівка розмріялася про "мирний договір" з позаблоковим статусом для України та визнанням окупованих територій.
Переговоры Украины и России, российские военные
В РФ заговорили про "мирні переговори"/ Reuters

У Росії почали говорити, що вони нібито готові повернутися до переговорів з Україною. Але тепер у країні-агресорці розмріялися, щоб наша держава "визнала існуючі територіальні реалії", тобто змирилася з окупацією усіх тих земель, які РФ вдалося захопити на цей час.

Таку позицію озвучив заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко в інтерв'ю "Інтерфаксу". Він зазначив, що нібито "російський підхід лишається таким самим".

При цьому, за словами Руденка, Росія вимагатиме, щоб у можливій майбутній "мирній угоді" був закріплений "нейтральний, позаблоковий і без'ядерний статус України". Також він цинічно заявив, що в такі угоді має бути зафіксоване "визнання територіальних реалій, які склалися".

відео дня

Руденко каже, що нібито Москва не відмовляється проводити переговори з Україною, але "чим далі, тим складніше буде домовлятися".

Раніше президент України Володимир Зеленський заявляв, що зараз не час вести перемовини з Росією. Україна буде готова до відновлення перемовин з Росією, коли Київ знову зможе діяти з позиції сили.

Нагадаємо, вранці у четвер, 14 липня, окупанти завдали ракетного удару по Вінниці. Ворожа ракета потрапила у центр міста в будівлю з офісними приміщеннями. Також постраждали Будинок офіцерів, розташовані неподалік житлові будинки. Уже відомо про 22 загиблих. 39 людей не виходять на зв’язок і вважаються безвісти зниклими. Президент Зеленський після цього заявив, що РФ відкрито здійснює терористичні акти в Україні.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти