"Це неприпустимо": у Міноборони назвали головну проблему бойових військових частин

8 лютого 2024, 21:30
Потрібно переглянути підхід до формування потреб у ЗСУ, кажуть у Міноборони.
Міноборони України
У Міноборони України розкрили потреби військових частин / Колаж: Главред, фото: УНІАН

Практика забезпечення медичних потреб військових частин переважно за рахунок волонтерів є неприпустимою, адже держава може забезпечити необхідним, однак для цього потрібно переглянути підхід до формування потреб.

За даними Міноборони, фактичні потреби в медичному обладнанні часто не відповідають заявленим, заявила заступниця міністра оборони України Наталя Калмикова під час робочої наради з начальниками медичних служб видів, окремих родів військ (сил) Збройних сил України, Державної спеціальної служби транспорту МО України, яку проводив командувач Медичними силами генерал-майор медичної служби Анатолій Казмірчук.

За словами Калмикової, наразі фактичні потреби в медичному обладнанні часто не відповідають заявленим.

відео дня

"На десятому році війни практика забезпечення медичних потреб військових частин переважно за рахунок волонтерів неприпустима. Держава може забезпечити необхідним, але для цього потрібно переглянути підхід до формування потреб. Керівний склад видів і родів військ має чітко розуміти, що і де потрібно кожній військовій частині, та оперативно надавати цю інформацію", - наголосила заступник міністра оборони.

Водночас учасники наради домовилися вдосконалити взаємодію всієї медичної вертикалі Збройних сил із Міністерством оборони України - задля покращення забезпечення військ усім необхідним.

Раніше в Міноборони пояснили, навіщо створили Сили безпілотних систем. Заступник глави Міноборони Олександр Павлюк сказав, що максимально створюються можливості для збільшення обсягів виробництва дронів і направлення їх у війська.

Нагадаємо, раніше в Міноборони розповіли, як приходитимуть повістки. В Україні військовозобов'язаним приходитимуть електронні повістки. Спікер Мінборони розповів, як спрацює новий механізм.

Як раніше повідомлялося, Кабінет міністрів передав до Верховної Ради нову версію законопроекту про мобілізацію. Згідно з пояснювальною запискою, документ передбачає вдосконалення процедури військового обліку, зміни в призовному віці, надання відпустки військовослужбовцям, уточнення обов'язків громадян щодо мобілізаційної підготовки та багато іншого, включно з підставами для звільнення з військової служби.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти