Епідеміологи назвали найефективніші маски від COVID-19

15 січня 2022, 23:42
Експерти підкреслили, що будь-яка маска, навіть з низькою ефективністю краще, ніж її відсутність.
коронавірус маска covid-19
Не всі маски ефективні / Getty

Американські центри з контролю за захворюваннями видали нові рекомендації, в яких розповіли, які маски забезпечують оптимальний захист від коронавірусної інфекції.

Відзначається, що маска повинна добре прилягати і бути постійною, повідомляє Голос Америки.

Маски з вільноплетеної тканини не дуже ефективні, з щільної і складеної в кілька шарів - захищають краще. Кілька хірургічні маски, а найкращими експерти називають маски-респіратори типу N95. До слова, вони схвалені NIOSH.

відео дня

"Респіратор надає краще фільтрування і, якщо його носити правильно протягом усього часу користування, він може надати більш високий рівень захисту, ніж маска з тканини, або процедурна маска. Маска або респіратор будуть менш ефективними, якщо вони погано прилягають, або якщо їх неправильно носити або часто знімати", - сказано в рекомендаціях.

Також важливо, щоб маска добре прилягала і була зручною. Крім того, її слід правильно носити - вона повинна закривати ніс і рот.

Тим часом, епідеміологи відзначили, що найкращий захист від "Омікрона" - це маски, вакцини і бустер в комплексі. А ще підкреслили, що будь-яка маска, навіть з низькою ефективністю краще, ніж її відсутність.

читайте також"200 тис. випадків на добу, кожен 20-й лікарні": лікар дав прогноз по Дельтакрону в УкраїніНагадаємо, львівський лікар Тарас Жиравецький склав прогноз щодо спалаху Дельтакрону в Україні. За його словами, цей варіант коронавірусу спровокує 200 тисяч випадків захворювання на добу. І кожен 20-й українець буде переносити його вкрай важко.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти