"200 тис. випадків на добу, кожен 20-й лікарні": лікар дав прогноз по Дельтакрону в Україні

15 січня 2022, 16:33
Медик вважає "лайтовим" спалах Омікрона.
коронавірус
Дельтакрон найнебезпечніший для України / Reuters

Нещодавно в світі з'явився новий штам коронавірусу "Дельтакрон". Експерти стверджують, що він може спровокувати нову хвилю коронавірусу і стати серйозним викликом для людства.

За словами львівського лікаря та радника мера Львова з медичних питань Тараса Жиравецького, Дельтакрон може призвести до 200 тисяч нових випадків інфікування на добу. Більш того, 10 тисяч осіб будуть госпіталізовані в стаціонар через тяжкий перебіг захворювання.

"Штам Дельтакрон - це суміш двох штамів: Дельти і Омікрона. Він швидко поширюється, а також має важкий перебіг. Вперше його зафіксували на Кіпрі і відповідно 25 осіб захворіли, з них 11 потрапили в стаціонар. Тому це може бути досить серйозним викликом для світу, якщо цей штам буде поширюватися", - стверджує медик.

Лікар підкреслив, що кожна 20-та людина, інфікована Дельтакроном, лежатиме в лікарні.

У зв'язку з цим, медик сподівається, що більшість українців перехворіють Омікроном, який незважаючи на свою заразність, не настільки небезпечний протягом як Дельтакрон. Спалах Омікрону в Україні Жиравецький називає "лайтовим" сценарієм нової хвилі коронавірусу.

"5-6 мільйонів українців, які ще не перехворіли - перехворіють за 2-3 місяці і після цього вже теоретично якихось хвиль не повинно бути, якщо не з'явиться штам, який буде "пробивати" імунітет, наприклад на 50%. Тобто, якщо 50% перехворілих знову будуть хворіти з якимось новим незрозумілим штамом, то це для нас, для всього світу, буде новим викликом. Поки такого немає", - підсумував Жиравецький.

читайте такожЛегко сплутати з іншими хворобами: які два симптоми вказують на зараження ОмікрономРаніше писав Главред, що в ході нової хвилі коронавірусустатистика захворюваності інфекцією в Україні може в 2-3 рази перевищити показники попередньої. Експерти прогнозують до 40 тисяч нових випадків захворювання на добу.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти