"Давайте тримати кулаки": Україна повинна перемогти, доведеться працювати з новою Росією - дипломат

9 квітня 2023, 18:26
Союзники України зацікавлені в тому, щоб ЗСУ здобули перемогу над військами агресора РФ, і почалося післявоєнне відновлення, зазначив Володимир Огризко.
Огризко, ВСУ
Перемога України у війні з Росією залежить від дій наших військ - Огризко / Колаж Главред, 93-тя ОМБр

Треба тримати кулаки за героїчні сили оборони України, саме від їхніх дій залежить завершення війни перемогою Києва. Союзники налаштовані на тріумф ЗСУ, після чого буде відновлення української держави. З новою Росією доведеться вибудовувати вже інші відносини. Про це заявив дипломат, колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко.

В інтерв'ю Главреду він сказав про те, що перемога України у війні проти країни-окупанта Росії залежить від дій сил української оборони. Союзники налаштовані на тріумф ЗСУ та перехід до повоєнного відновлення України.

Крім того, на думку дипломата, Україні, в рамках ситуації, що змінилася, потрібно буде встановлювати відносини з новою Росією або тим утворенням, яке залишиться від РФ.

"Це (завершення війни, - ред.) залежить тільки від наших героїчних сил оборони, тому давайте тримати кулаки і робити все, щоб це сталося. Чим швидше ми здобудемо перемогу над російською ордою, тим легше буде і нашим головним союзникам, в тому числі і США. Тому що це дійсно дуже серйозні зусилля, витрати і те, що напружує всіх. Тому в інтересах наших друзів максимально швидко завершити війну і перейти до поствоєнного врегулювання. Тому що з новою Росією, якщо вона залишиться тією, якою вона є, доведеться будувати зовсім інші відносини", - підкреслив Володимир Огризко.

Контрнаступ ЗСУ

Постійна представниця США при Північноатлантичному альянсі Джуліан Сміт раніше сказала, що ЗСУ можуть перейти в контрнаступ вже найближчими тижнями. Україна сама обере тактику на полі бою.

Також вона підкреслила, що окупанти РФ, у свою чергу, намагаються перейти у власний наступ.

Американське видання The New York Times опублікувало статтю, в якій йшлося про те, що ЗСУ готуються до контрнаступу.

Як вважають журналісти, українські війська можуть вдарити в напрямку окупованого півдня.

За даними Reuters, Україна підготувала 8 штурмових бригад з 40 000 військових для проведення контрнаступальної операції. Операція стане серйозним викликом для Києва, оскільки від її підсумків залежить майбутнє вирішення питань щодо завершення війни.

Дивіться повну версію інтерв'ю Володимира Огризка Главреду

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти