Більше ударів по інфраструктурі України: РФ намагається отримати від Ірану сотні балістичних ракет

10 грудня 2022, 09:49
РФ ймовірно витратила значну частину своїх запасів балістичних ракет малої дальності Іскандер, тому військова допомога Ірану Росії зросте.
Удари по інфраструктурі України
Удари по інфраструктурі України можуть почастішати / Фото facebook.com/npcukrenergo, Міноборони РФ

У найближчі місяці Іран ймовірно збільшить військову підтримку російських окупаційних військ. РФ намагається отримати більше зброї, включаючи сотні балістичних ракет. Про це йдеться у звіті британської розвідки 10 грудня.

"Іран став одним з головних військових союзників Росії після її вторгнення в Україну. У найближчі місяці підтримка Іраном російських збройних сил, ймовірно, зросте: Росія намагається отримати більше зброї, включаючи сотні балістичних ракет", - повідомляється у Twitter Міноборони Британії.

У свою чергу, Росія, найімоврніше, запропонує Ірану безпрецедентний рівень військової й технічної підтримки, що трансформує їхні відносини в області оборони.

За даними британської розвідки, Росія ймовірно витратила значну частину своїх запасів балістичних ракет малої дальності "Іскандер", які несуть 500-кілограмову боєголовку на відстань до 500 км І якщо Росії вдасться ввести в дію велику кількість іранських балістичних ракет, вона, ймовірно, буде використовувати їх для продовження і розширення своєї кампанії ударів по критично важливій національній інфраструктурі України.

Більше ударів по інфраструктурі України: РФ намагається отримати від Ірану сотні балістичних ракет
Звіт британської розвідки 10 грудня / twitter.com/DefenceHQ

Військова допомога Ірану Росії

Іран передає країні-агресору РФ ударні безпілотники, які російські війська використовують для ударів по військових і цивільних об'єктах в ході війни проти України. Київ закликав Тегеран припинити поставки, щоб уникнути відповідальності.

За даними Sky News, Росія заплатила Ірану 140 мільйонів євро і передала кілька одиниць британських і американських озброєнь в обмін на 160 ударних безпілотників. Як вважають журналісти, серед них близько 100 дронів-камікадзе Shahed-136.

У середині жовтня The Washington Post повідомила, що Іран має намір передати Росії балістичні ракети класу земля-земля для застосування їх проти України. Вказувалося, що перша партія таких ракет вже виробляється на заводах.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба раніше сказав, що Іран став співучасником військових злочинів і терактів країни-окупанта Росії на території України. Заяву він зробив у зв'язку з ударами по цивільній та критичній інфраструктурі іранськими дронами-камікадзе. В результаті терористичних атак гинуть мирні люди, серед яких діти.

Сполучені Штати вирішили запровадити санкції проти Повітряно-космічних сил Росії та інших російських установ через їхню причетність до незаконної закупівлі в Ірану безпілотників та їхнього використання в Україні.

У вересні США наклали санкції на іранську компанію, яку вони звинуватили в координації військових польотів для транспортування іранських безпілотників в Росію, а також на три інші компанії, які брали участь у виробництві іранських безпілотників.

А в листопаді США запровадили додаткові санкції проти фізичних і юридичних осіб, причетних до виробництва або передачі Росії іранських безпілотників, які вона використовує для атак на цивільну інфраструктуру в Україні.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти