"Перенесуть добре і не помруть": інфекціоніст назвав категорію людей, яких "помилує" штам Омікрон

13 січня 2022, 13:39оновлено 13 січня 2022, 14:20
Британський фахівець упевнений, що на Омікрон захворіють майже всі.
коронавірус
Штам Омікрон небезпечніший за своїх попередників / колаж Reuters

Головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі заявив, що Covid-штамом Омікрон заразяться майже всі, але найбільше постраждають невакциновані люди.

У тих, хто має щеплення, хвороба пройде без тяжкого перебігу і постковідного синдрому, заявив керівник Інституту алергології та інфекційних захворювань і головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі в ефірі телеканалу CNN.

За його словами, з серйозними наслідками коронавірусу зіткнуться саме нещеплені громадяни, по яких Омікрон завдасть "головного удару".

У той же час, за словами інфекціоніста, хворіють Омікроном також і ті, хто вакцинувався. Однак у них буде значно легше проходити захворювання, з мінімальними ризиками госпіталізації та смерті.

читайте такожДвох доз COVID-вакцини "недостатньо" для захисту від Омікрону: в Pfizer розробляють новий препарат"Омікрон за його неймовірною, безпрецедентною мірою ефективності поширення врешті-решт знайде майже всіх... А, можливо, і багато з них (вакциновані. - ред) дуже ймовірно, з деякими винятками, перенесуть це досить добре, в тому сенсі, що не будуть госпіталізовані і не помруть", - заявив Ентоні Фаучі.

Нагадаємо, в Україні зафіксовано різке зростання хворих коронавірусом. Вперше за час новорічних та різдвяних свят цього року кількість нових виявлених хворих за добу перевищила 10 тисяч осіб.

Як повідомляє прес-служба МОЗ, станом на ранок 13 січня 2022 коронавірус в Україні за добу виявили у 10 046 жителів країни. У тому числі захворіли 590 дітей і 255 медпрацівників.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти