"Молитися про оргазм і Христос як самець": священик постраждав за лекцію про сексуальність

5 березня 2020, 05:55
Загалом, поки поняття сексу і сексуальності дуже важко уживаються з релігією.
'Молитися про оргазм і Христос як самець': священик постраждав за лекцію про сексуальність
Протоієрея В'ячеслава Рубского покарали забороною в служінні / скріншот з відео

В Одесі священика колишньої УПЦ (Московського патріархату) протоієрея В'ячеслава Рубського покарали забороною в служінні та відлученням від причастя за "введення віруючих у гріховну спокусу" і "хулу на Духа Святого".

Гнів Рубський (настоятель храму святої мучениці Олександри при Одеському національному морському університеті) викликав гнів у місцевого церковного ієрарха, митрополита Агафангела, лекцією про сексуальність і "Христа як чоловіка", повідомляє портал Dumskaya.

"Ми, з одного боку, вважаємо, що люди повинні любити один одного і бажати бути один з одним, але в молитвах це ніяк не відображено. Немає такого, що "помолимося за закохані серця", за прекрасний секс, за багатострумковий оргазм", – заявляв Рубський.

В указі Агафангела про заборону на служіння церкви повідомляється, що Рубському заборонено проводити обряди за "порушення священицької присяги", "введення віруючих у гріховну спокусу", "знущання над церковним віровченням", "хулу на Духа Святого", "невиправлення особистого життя", "завзятість у гріхах" і фрази типу:"Для психолога зрозуміло, що укладачі житій сексуально стурбовані", "Житія стають зрозумілими, якщо сприймати Христа як чоловіка, як самця".

Також у документі наводяться кричущі, на думку єрарха, цитати з лекції: "Ченці табуюють сексуальні відносини навіть у шлюбі", "Чернеча традиція вдалася до міфологізації і демонізації сексуальності людини", "Церква не доросла до високої еротики" та інші.

Сам Рубський стверджував, що його слова були вирвані з контексту і перекручені.

Також відомо, що в храм швидко з'явилися представники єпархії і новий настоятель, призначений митрополитом. Вони хотіли описати церковне майно, але їм завадили миряни. Далі храм був опечатаний університетською охороною.

Нагадаємо, раніше в селі Припутні Ічнянського району Чернігівської області священика Православної церкви України побили представники Української православної церкви Московського патріархату.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти