Українським проектом "розумні жалюзі" зацікавилися в Amazon, Tesla, Google і NASA: подробиці

6 вересня 2021, 14:18
Український винахідник об'єднав три відомі технології і створив те, чого світ ще не бачив.
Українським проектом 'розумні жалюзі' зацікавилися в Amazon, Tesla, Google і NASA: подробиці

Група "Метінвест" в рамках проекту "Робимо українське" розповіла про український проект "розумні жалюзі", яким зацікавилися в Amazon, Tesla, Google і NASA, повідомляється в сюжеті на YouTube-каналі проекту "Робимо українське".

Відзначається, що розробник Євген Ерік об'єднав три відомі технології і створив те, чого світ ще не бачив. Звичайні ламелі віконних жалюзі винахідник замінив на сонячні, і під'єднав цю систему до додатка в смарфоні.

"По суті все, що нам потрібно для того, щоб підключити жалюзі, це мобільний телефон і, власне кажучи, розумний інвертор SOLARGAPS, який перетворює енергію, отриману від жалюзі, і відправляє відразу в розетку. Тобто, якщо у вас, наприклад, в цей момент підключений Кондиціонер до цієї ж розетки, ця енергія вся йде на кондиціонування", - розповів Ерік.

Спочатку Ерік не планував масове виробництво. Він хотів зробити енергоефективним власний будинок.

"Коли я почав вивчати статистику, я зрозумів, що на сьогоднішній момент міста споживають близько 70 відсотків глобальної енергії. І 30 відсотків цієї енергії витрачається на кондиціонування в глобальному світі. Тобто, з цим потрібно щось робити. Все, що ми можемо зробити, наприклад, це поставити сонячні панелі на дах. Але в містах площа дахів, вона іноді в 10 або навіть в 100 разів менше, ніж площа фасаду", - зазначив він.

Повідомляється, що NASA не тільки оснастили ними вікна свого офісу, але і запросили Євгена в університет сингулярності - програму, яка націлена на пошук людей, які здатні змінити майбутнє.

"Мені вдалося там і вчитися, і жити там, на території NASA, де ми постійно спілкувалися з космонавтами. І, власне кажучи, там нашими викладачами були найкращі і найрозумніші люди сучасності. Наприклад, Білл Гейтс вважає Рея Куртцвела одним з найрозумніших людей сучасності. Рей Куртцвел був моїм викладачем, як і Пітер Діаманіс, й інші, які заснували цей університет саме для таких от, так би мовити, технологій, які швидко розвиваються", - зазначив Ерік.

Відеопроект "Робимо українське", який компанія "Метінвест" підготувала до свого п'ятнадцятиріччя - це серіал про українців, які прославляють нашу країну за кордоном і створюють щось особливе. Раніше в рамках проекту були розказані історії генерального директора Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість" Андрія Халпахчі, чемпіона світу з вищого пілотажу Тимура Фаткулліна, винахідника Максима Гавриленка і архітектора Сергія Махна.

Як повідомляється на сайті "Метінвесту", за останні 15 років компанія "Метінвест" заплатила 164 млрд грн податків і виробила 142 млн тонн сталі. Також компанія за цей час інвестувала 10 млрд дол. в роботу своїх підприємств і 2,5 млрд грн - у розвиток українських міст. Всього на підприємствах "Метінвесту" працюють понад 80 тисяч співробітників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти