StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Софія Ротару відреагувала на розстріл українського військового

8 березня 2023, 10:59
Легендарна вітчизняна естрадна співачка Софія Ротару лаконічно, але емоційно відреагувала на розстріл українського військового ворогами.
Ротару, прапор
Софія Ротару / Колаж Фото УНІАН

Легенда української естрадної музики, співачка Софія Ротару дуже лаконічно, але при цьому емоційно відреагувала на недавній підлий розстріл полоненого українського військовослужбовця російськими окупантами. Артистка опублікувала відповідну картину в розділі Stories на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

За своїм звичаєм останніх років Ротару обійшлася без слів. Співачка показала малюнок, виконаний в чорно-білих тонах, де зображений хоробрий український військовий (з чорним рамкою в правому куті).

Софія Ротару відреагувала на розстріл українського військового

Вбивство українського військового - всі подробиці

6 березня в соцмережах почало поширюватися відео, на якому видно чоловіка в українській військовій формі, який вимовляє: "Слава Україні", після чого чути звук автоматної черги. І він падає.

"За кожен такий військовий злочин буде Розплата. Ніхто не зможе сховатися від неї", — написав у мережі голова Офісу президента України Андрій Єрмак.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Міжнародний кримінальний суд провести власне розслідування обставин вбивства військовополоненого на відео.

Уповноважений з прав людини України Дмитро Лубінець повідомив, що відправив запис вбивства міжнародним партнерам і своїм колегам-омбудсменам з різних країн світу як доказ чергового військового злочину Росії.

Головне слідче управління СБУ відкрило розслідування за фактом можливого розстрілу беззбройного військовополоненого. Кримінальне провадження ведеться за частиною 2 статті 438 КК ("порушення законів і звичаїв війни").

Журналістка "Суспільне" та BBC News Софія Кочмар-Тимошенко повідомила, що знайшла сестру військового, якого розстрілюють на відео.

За попередніми даними, російські окупанти стратили військовослужбовця 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького Тимофія Шадуру.

Вас можуть зацікавити такі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти