Планка для схуднення: 11 варіантів популярної вправи, які допоможуть прибрати живіт

20 вересня 2023, 17:36оновлено 16 лютого, 14:57
Тренерка показала, як правильно робити планку для схуднення. Можна вибрати кілька варіантів, які підійдуть саме вам.
Управжнение планка, Анита Луценко
Планка для схуднення/ колаж: Главред, фото: скрін, ua.depositphotos.com

Фітнестренерка Аніта Луценко показала, як можна швидко накачати прес вдома за допомогою різних варіацій планки. Ми звикли виконувати цю вправу переважно у статичному варіанті. Але насправді її можна виконувати по-різному.

Радимо також прочитати наступний матеріал: "Золота" розминка перед тренуванням: фітнестренерка показала вправи на 4 хвилини

Планка є чудовою відповіддю на питання, як накачати прес дівчині в домашніх умовах. Така вправа гарно впливає на м’язи. Як можна виконувати цю вправу, Аніта Луценко показала у відео.

"Я вам показую одинадцять різних планок – обирай свої чотири штуки, виконай кожну по 45 секунд", – зазначила вона.

У той же час тренерка наголосила, що планка буде ефективною лише тоді, коли поєднувати її з іншими складовими, які потрібні для схуднення – активним способом життя, заняттями спортом, правильним харчуванням і налагодженим режимом сну. Якщо ці всі фактори в порядку, то планка стане чудовим фізичним навантаженням, яке у результаті приведе вас до вашої мети схуднути і накачати прес.

Також Аніта Луценко пояснила, як планка "прокачує" тіло:

  • Прес – планка позитивно впливає на всі групи м'язів живота (черевний, бічний, нижній прес);
  • М'язи спини, які підтримують хребет людини – якщо виконувати планку регулярно, з правильною технікою, планка покращує поставу;
  • Глибинні м'язи-стабілізатори, які відповідають за симетричну роботу організму також добре вмикаються при виконанні планки;
  • Є види планок, які також добре вмикають сідничний м'яз;
  • М'язи рук – біцепс і трицепс теж працюють під час планки.

Аніта Луценко закликала не бути зосередженими лише на планці, а виконувати її у комплексі з іншими вправами, щоб отримати хороший результат.

"Замість висновка: Планка – хороша вправа. Огірок – гарний овоч, але... Якщо їсти тільки огірки, вся користь нанівець. Розумієте, на що натякаю? Планка добре працює в комплексі з розминкою, розтяжкою або як елемент вашого щоденного тренування. Якщо виконувати тільки планку (і все), то нічого не зміниться", – наголосила фітнестренерка.

Як саме потрібно виконувати вправи, Аніта Луценко показала у відео:

Хто така Аніта Луценко

Аніта Луценко – українська спортсменка, професійна тренерка, відомий фахівець зі схуднення, телеведуча ("Зважені та щасливі"). Майстер спорту та срібна чемпіонка Європи зі спортивної аеробіки, багатократна чемпіонка України з аеробіки та фітнесу, пише Вікіпедія.

Раніше Аніта Луценко показала ідеальне тренування-ліпосакцію, яке допоможе швидко скинути боки і живіт за 10 хв на день. Такий комплекс вправ стане найкращим способом, як зробити живіт плоским і підтягнутим, не витрачаючи на це дуже багато часу.

Також раніше фітнестренерка Аніта Луценко показала найкращі вправи на прес – всього 12 хв на день для ідеальної форми. При цьому зарядка, яку пропонує тренерка, допоможе "прокачати" не лише прес, а й сідниці та трицепс.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти