Ідеальні 6 вправ, якщо вдома мало місця: тренування для крихітної квартири на 6 хвилин

4 грудня 2023, 18:21оновлено 16 лютого, 14:40
Це просте тренування на все тіло стане у нагоді, якщо вдома занадто мало місця для повноцінного тренування. Також ці вправи можна виконувати у потязі чи літаку.
Спорт, Анита Луценко
Ідеальні 6 вправ, якщо вдома мало місця для тренування/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

Чи стикалися ви з такою ситуацією, коли хочеться зайнятися спортом, але у вашій кімнаті занадто мало місця для виконання вправ? Фітнестренерка Аніта Луценко показала простий комплекс вправ, який можна виконувати навіть в умовах обмеженого простору.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Не тільки для пенсіонерів: що таке скандинавська ходьба і яка від неї користь

При цьому таку зарядку можна виконувати не лише у маленькій кімнаті, а й у потязі чи літаку, якщо ви тривалий час перебуваєте у дорозі і ваше тіло потребує хоча б мінімального руху.

"Ця унікальна зарядка на все тіло для людей, які мають дуже маленький простір для тренування – однокімнатна квартира, кухня, коридор, вагон поїзда, салон літака. Кожен із нас стикався з обставинами, коли немає місця для широкого тренування", – зазначила тренерка.

Вона показала, як можна виконати вправи на прес стоячи, а планку – відштовхуючись від стіни. Такі вправи допоможуть навантажити тіло без стрибків і дуже великої кількості рухів.

Тренерка наголосила, що хороше тренування можна провести навіть у вузькому коридорі, головне – бажання.

"Сьогодні ми потренуємо прес, сідниці, ноги та навіть спину – я покажу вам, як качати м'язи по-новому. Прес стоячи, планка від стіни та ще кілька цікавих вправ, які добре прокачають тіло. Незважаючи на те, що це тренування без стрибків і супер активного кардіо, це повноцінна зарядка і правильне навантаження всього тіла", – сказала Аніта Луценко.

Тривалість такої зарядки – 6 хвилин. Це тренування можна виконувати у два-три кола, але навіть від одного кола буде користь.

Також тренерка зазначила, що ці вправи можна виконувати вранці як ранкову зарядку, а можна вдень чи ввечері – як вам зручно.

Як часто потрібно тренуватися? Цю зарядку можна виконувати три рази на тиждень. Вона підходить для людей будь-якого віку.

Як саме потрібно виконувати вправи, Аніта Луценко показала у відео:

Хто така Аніта Луценко

Аніта Луценко – українська спортсменка, професійна тренерка, відомий фахівець зі схуднення, телеведуча ("Зважені та щасливі"). Майстер спорту та срібна чемпіонка Європи зі спортивної аеробіки, багатократна чемпіонка України з аеробіки та фітнесу, пише Вікіпедія.

Раніше Аніта Луценко розповіла, як їсти, щоб швидко схуднути, і назвала 6 правил ідеального харчування. Насправді достатньо буде дотримуватися невеликої кількості правил, щоб і скинути зайву вагу, і зробити своє тіло здоровішим.

Також раніше Аніта Луценко розповіла, чи можна їсти вуглеводи ввечері. Тренерка ошелешила помилкою, яку роблять усі. Багато хто помилково вважає, що вживання вуглеводів у вечірній час призведе до виникнення чи збільшення зайвої ваги.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти