ТОП-5 вправ для початківців: ідеальне тренування на всі групи м'язів вдома

2 грудня 2023, 15:21оновлено 16 лютого, 14:40
Достатньо всього 10 хвилин тренування на день, щоб тіло було здоровим і залишалося в ідеальній для вас формі.
Спорт, Анита Луценко
ТОП-5 вправ для початківців/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

Для того, щоб відчувати себе сповненими сил, а тіло тримати здоровим та енергійним, достатньо всього 10 хвилин на день. Головне пам’ятати, що фізична активність дуже важлива у будь-якому віці. Навіть 10 хвилин на день буде достатньо, якщо виконувати такі вправи регулярно принаймні кілька разів на тиждень.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Не тільки для пенсіонерів: що таке скандинавська ходьба і яка від неї користь

Фітнестренерка Аніта Луценко показала найкращі вправи для ранкової зарядки, для виконання яких потрібен буде лише стілець і мінімум часу. Втім, це тренування можна проводити не лише вранці, а й у будь-який зручний для вас час дня.

"Сьогодні я підготувала тренування для новачків. Вона так і називається: ТОП-5 вправ для легкого підтримання себе у формі. Я підготувала прості вправи на все тіло, це тренування підходить для всіх людей, у тому числі для "спортсменів-початківців"! У цьому тренуванні є вправи на ноги, трицепс та прес – це всього 10 хвилин фітнесу вдома, ми працюємо на результат", – зазначила тренерка.

Вона пояснила, що є люди, які бояться тренувань, вони зі спортом на "Ви" і не знають, з чого почати. Але тренерка наголосила, що не потрібно боятися зробити перший крок. А такий простий і короткий комплекс вправ допоможе у цьому.

"Ці вправи – ваш мінімум для того, щоб підтримувати тіло у добрій формі. І пам'ятаємо: регулярність найкращий друг результату. Вже через два тижні регулярних тренувань та правильного харчування ви побачите перший результат: на терезах, у відображенні дзеркала, за розміром одягу", – зазначила Аніта Луценко.

Тренерка додала, що відповідь на питання, скільки разів на тиждень потрібно займатись спортом, дуже індивідуальна. Для здоров'я і краси достатньо тренуватись через день.

"У цьому тренуванні для новачків всього 5 вправ на все тіло (ноги, руки, прес), але вони змінюватимуть ваше тіло і ваше життя", – зазначила тренерка.

Як саме потрібно виконувати вправи, Аніта Луценко показала у відео:

Хто така Аніта Луценко

Аніта Луценко – українська спортсменка, професійна тренерка, відомий фахівець зі схуднення, телеведуча ("Зважені та щасливі"). Майстер спорту та срібна чемпіонка Європи зі спортивної аеробіки, багатократна чемпіонка України з аеробіки та фітнесу, пише Вікіпедія.

Раніше Аніта Луценко розповіла, як їсти, щоб швидко схуднути, і назвала 6 правил ідеального харчування. Насправді достатньо буде дотримуватися невеликої кількості правил, щоб і скинути зайву вагу, і зробити своє тіло здоровішим.

Також раніше Аніта Луценко розповіла, чи можна їсти вуглеводи ввечері. Тренерка ошелешила помилкою, яку роблять усі. Багато хто помилково вважає, що вживання вуглеводів у вечірній час призведе до виникнення чи збільшення зайвої ваги.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти