StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як їсти, щоб швидко схуднути: тренерка назвала 6 правил ідеального харчування

1 грудня 2023, 18:12оновлено 2 грудня 2023, 12:56
Яку їжу треба їсти, щоб схуднути? Тренерка відповіла на це запитання і пояснила основні правила.
Анита Луценко, правильное питание
Як їсти, щоб швидко схуднути/ колаж: Главред, фото: скрін, unsplash.com

Багатьох цікавить запитання, як правильно харчуватися, щоб схуднути. Насправді достатньо буде дотримуватися невеликої кількості правил, щоб і скинути зайву вагу, і зробити своє тіло здоровішим.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Чи можна їсти вуглеводи ввечері: тренерка ошелешила помилкою, яку роблять усі

Фітнестренерка Аніта Луценко розповіла, що ми часто робимо помилки у харчуванні. І навіть тоді, коли намагаємося харчуватися правильно, можемо приймати невірні рішення і шкодити своєму здоров’ю, наприклад, відмовляючись від дуже корисних і потрібних продуктів.

"Якщо ми їмо упродовж дня три-чотири рази, але повноцінно (їмо каші, макарони, картоплю, оселедець, хліб і так далі), то в нас буде чудово все з нашим тілом. Не потрібно боятися вуглеводів. І знаєте, яка основна проблема? Люди недоїдають білка", – каже Аніта Луценко.

Для того, щоб організм отримував усі необхідні речовини та вітаміни, зайва вага зникала, організм був здоровішим, шкіра була пружною, а волосся – сяяло, потрібно дотримуватися наступних шести правил у харчуванні, зазначила тренерка.

1. Овочі та зелень – на половину тарілки

Щоб потім не довелося бігати в аптеку по вітаміни, потрібно харчуватися так, щоб половину тарілки завжди займали овочі та зелень.

"Якщо порахувати, що, наприклад, один помідор та один огірок важать кожен приблизно по 100 грамів. Їх поєднати з пучком салату та іншою зеленню і зробити такий салат. На другий прийом їжі я беру, наприклад, кабачок і готую з нього рагу, або готую його на грилі, і додаю до нього цибулю, перець та окріп – то це буде частина мого другого прийому їжі", – розповіла тренерка.

Овочів потрібно з’їдати приблизно 500 грамів на день – можна сирими, можна приготовленими. Вони повинні займати завжди половину тарілки.

2. Вуглеводи повинні займати 25% тарілки

Не потрібно відмовлятися від вуглеводів, якщо ви хочете схуднути. Якщо відмовитися від вуглеводів, то вас почне тягнути на солодке, адже організму не вистачатиме енергії.

"25% тарілки повинні займати каші, макарони, хліб картопля (200-250 грамів на день)", – зазначила тренерка.

3. Більшості людей не вистачає білка

Білок є дуже важливим для життєдіяльності людини, але багато хто з нас харчується так, що цього білка організму якраз не вистачає.

"Білка у нашому раціоні ми отримуємо надзвичайно мало. І через це у нас немає пружності шкіри, падає імунітет. Загалом білок нас вибудовує практично повністю, і проблема більшості людей у тому, що вони не їдять достатньо білка", – пояснила Аніта Луценко

На день потрібно з’їдати 180-200 грамів продуктів, які містять білок. Він міститься у м’ясі, рибі, яйцях, курятині, сирі та загалом молочних продуктах, бобових, нуті та морепродуктах.

4. З’їдати 300 г фруктів і ягід на день

За день потрібно старатися з’їдати приблизно 300 грамів фруктів та ягід. Не потрібно їсти занадто багато, але й не потрібно їсти занадто мало, 300 грамів – якраз чудово, зазначила тренерка.

5. Не потрібно боятися жирів

Тренерка зазначила, що дуже часто, коли люди уявляють собі здорове харчування, вони повністю виключають жири.

"Насправді коли ми виключаємо жири, у нас відбуваються порушення у статевій системі, ми постійно відчуваємо себе голодними, у нас падає працездатність, у нас шкіра перестає бути гладенькою, а волосся – блискучим. Тому за день потрібно з’їдати, наприклад, 30-40 грамів твердого сиру. Сир наполовину – це жир", – розповіла вона.

Також вона відповіла на питання, скільки масла можна з’їдати на день. Упродовж дня можна з’їсти 10 г вершкового масла із жирністю 82,5%. Маргарин їсти не варто. Також добре заправляти салати оливковою олією.

Крім цього, сметана дає корисний для організму жир, тому не треба боятися її вживати.

Тренерка також звернула увагу, що потрібно з’їдати приблизно 20 г горіхів та насіння на день. Горіхи насправді калорійні, тому багато їх їсти не потрібно. Але в раціоні вони дуже потрібні.

6. Солодощі – по мінімуму

Щоб не нашкодити своєму організму та фігурі, на день можна вживати чайну ложку меду та дві плиточки чорного шоколаду. Замість шоколаду можна взяти, наприклад, трішки якогось печива або дуже маленький шматочок торта.

"Повірте, три дні на такому раціоні з чіткими прийомами їжі – і ви просто отетерієте від результату", – підсумувала тренерка.

Дивіться відео з поясненням Аніти Луценко, що їсти, щоб худнути і бути здоровими:

Раніше Аніта Луценко розповіла, чи можна їсти вуглеводи ввечері. Тренерка ошелешила помилкою, яку роблять усі. Багато хто помилково вважає, що вживання вуглеводів у вечірній час призведе до виникнення чи збільшення зайвої ваги.

Також раніше тренерка показала ідеальну зарядку для людей 45 років+. Така підбірка вправ допоможе прибрати вікову сутулість. Також вона розворушить усе тіло, зробить його міцнішим і здоровішим.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти