Не тільки для пенсіонерів: що таке скандинавська ходьба і яка від неї користь

6 грудня 2023, 14:06оновлено 16 лютого, 14:39
8042
Тренерка показала, як правильно займатися скандинавською ходьбою, і назвала основні помилки, які робить більшість людей.
Скандинаская ходьба, Анита Луценко
Тренер показала правильну техніку скандинавської ходьби/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, скрін

Скандинавська ходьба може допомогти тим людям, у яких є проблеми зі спиною, затискання у верхній частині тулуба, наприклад, в шиї. Але загалом вона буде корисною усім для підтримання свого здоров’я і міцності свого тіла.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Спекотне кругове тренування на все тіло: тренерка показала, як скинути зайву вагу вдома

Фітнестренерка Аніта Луценко розповіла, що дає скандинавська ходьба. Також вона показала у відео, як правильно ходити скандинавською ходьбою, і пояснила, які основні помилки багато хто робить під час цього процесу.

"При скандинавській ході ми використовуємо 90% м'язів нашого тіла. Тільки уявіть собі, як це круто! Ще плюсом є, що ми витрачаємо на 20% більше калорій, коли робимо ходу саме з палками", – розповіла тренерка.

Також вона наголосила, що такою ходьбою можуть займатися люди будь-якого віку, а не лише пенсіонери, як прийнято думати.

"Гарна постава, розвантаження ніг, класна щоденна активність – не тільки для бабусь (як прийнято думати про скандинавську ходу), а й для всіх людей. Це просто ще один вид фізичного навантаження, який варто спробувати. Моє відео для початківців скандинавської ходи: в чому користь, правильна техніка, на які помилки звернути увагу, як обрати правильні палиці", – зазначила Аніта Луценко.

Крім цього, тренерка назвала ТОП-10 цікавих фактів про скандинавську ходьбу. Така ходьба:

  1. Спалює на 20% більше калорій, ніж звичайна ходьба.
  2. Тренує близько 90% всіх м'язів тіла одночасно.
  3. Створює мінімальне навантаження на колінні суглоби та хребет.
  4. Збільшує пульс на 10-15 ударів на одну хвилину, якщо порівнювати зі звичайною ходою.
  5. Покращує почуття рівноваги та координацію.
  6. Часто використовують як реабілітацію після травм.
  7. Допомагає не ковзати в ожеледицю.
  8. Позитивно впливає емоційний стан та настрій людини.
  9. Має легку для виконання техніку, з якою може впоратися кожен.
  10. Не вимагає постійного нарощування темпу тренування.

Як правильно займатися скандинавською ходьбою, тренерка показала у відео:

Хто така Аніта Луценко

Аніта Луценко – українська спортсменка, професійна тренерка, відомий фахівець зі схуднення, телеведуча ("Зважені та щасливі"). Майстер спорту та срібна чемпіонка Європи зі спортивної аеробіки, багатократна чемпіонка України з аеробіки та фітнесу, пише Вікіпедія.

Раніше Аніта Луценко показала ідеальні 6 вправ, якщо вдома мало місця. Це просте тренування на все тіло стане у нагоді, якщо вдома занадто мало місця для повноцінного тренування. Також ці вправи можна виконувати у потязі чи літаку.

Також раніше Аніта Луценко показала ідеальне тренування на всі групи м'язів вдома. Достатньо всього 10 хвилин тренування на день, щоб тіло було здоровим і залишалося в ідеальній для вас формі.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти