Вибори під час війни: соціолог пояснив, як українці ставляться до такої ідеї

13 вересня 2023, 22:59
Більшість українців скептично налаштовані стосовно проведення виборів під час війни, повідомляє і стверджує виконавчий директор КМІС Антон Грушецький
Вибори, Україна
За словами Антона Грушецького, громадяни України виступають за вибори після перемоги у війні. / колаж Главред, фото УНІАН і ua.depositphotos.com

Більшість українців скептично налаштовані на ідею з проведенням виборів під час війни. Про це повідомив виконавчий директор Київського міжнародного інституту соціології Антон Грушецький в ефірі телеканалу "Еспресо".

За його словами, громадяни України виступають за вибори після перемоги у війні.

"90% українців проти проведення виборів. Вони вважають, що вибори повинні бути проведені після перемоги", – заявив Грушецький.

відео дня

Вибори під час війни, за словами соціолога, обов'язково потягнуть за собою питання щодо їх сумнівної легітимності та прозорості результатів. При цьому українськи скептично ставляться до варіанту з дистанційним голосуванням.

"Якщо вибори проводити, скажімо, через дію, багато хто буде вважати, що дані можуть бути фальсифікованими, спотвореними, і це буде підривати легітимність. Влада, яка моніторить дане питання повинна це усвідомлювати", — підсумував Грушецький.

Пареговори України та РФ

Нещодавно голова МЗС Дмитро Кулеба висловився про переговори з РФ і підкреслив, що ніхто і ніколи не побачить Путіна і Зеленського за одним столом. Кулеба підкреслив, що російський диктатор Володимир Путін – не партнер для переговорів.

Якщо коли-небудь будуть мирні переговори, їх ініціюватиме Україна, так вважають у Держдепі США. Країна-агресор Росія на даний момент відмовилася брати участь у змістовних мирних переговорах.

Раніше радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк розповів, чому Росія хоче переговорів і які плани має, якщо Україна на це піде. Як зазначив Подоляк, росіяни хочуть затяжного конфлікту. Вони не хочуть переговорів, настання миру і не будуть виконувати ніяких домовленостей. Вони хочуть зменшення інтенсивності вогню, залишити за собою лінію розмежування і частково окуповану територію.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти