Україна оголосила про запуск формату щодо безпеки з НАТО і Євросоюзом

3 лютого 2022, 21:44
Міжнародне співтовариство готове до більш ефективних відповідей на виклики у сфері безпеки, сказав посол України в ЄС Всеволод Ченцов.
Україна НАТО ЄС
Україна, ЄС та НАТО запустили новий формат для посилення реакції на агресію Росії - дипломат / УНІАН

Україна, Європейський Союз і Північноатлантичний альянс запустили новий перемовний формат з метою обговорення питань безпеки. Зовнішні загрози ведуть до зміцнення співпраці для більш ефективного протистояння агресії Росії. Про це заявив посол України в ЄС Всеволод Ченцов.

У своєму Twitter-акаунті він розповів про те, що запуск нового формату відбувся в четвер, 3 лютого. Країни-партнери продовжують об'єднувати свої зусилля на міжнародній арені для того, щоб більш результативно боротися з викликами у сфері безпеки і з агресією Росії.

читайте такожРосія не атакує Україну, а НАТО не воюватиме за Київ: ЗМІ дізналися про нову позицію Альянсу"Сьогодні було розпочато новий формат для обговорення питань у сфері безпеки: Україна-ЄС-НАТО. Зовнішні загрози продовжують об'єднувати міжнародних партнерів, які готові до подальшого зміцнення наших інституційних можливостей, щоб ефективніше відповідати на виклики у сфері безпеки і на російську агресію", - підкреслив Всеволод Ченцов.

відео дня

Нагадаємо, раніше держсекретар США Ентоні Блінкен на перемовинах з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим заявив, що Північноатлантичний альянс та Україна повинні брати участь у діалозі Вашингтона та Москви щодо безпеки.

Союз України, Польщі та Великої Британії

Міністерка закордонних справ Британії Ліз Трас 21 січня оголосила про те, що Лондон вивчає можливість створення тристороннього військово-політичного союзу з Україною та Польщею. За її словами, держави після минулорічних грудневих перемовин вже працюють над розвитком співпраці.

Британська Рада з геостратегії продемонструвала карту, на якій Велика Британія, Україна та Польща позначені як союзники. При цьому Білорусь і Росія показані в якості ворожих держав.

Президент Володимир Зеленський 1 лютого під час свого виступу у Раді анонсував створення нового формату за участю України, Великобританії та Польщі.

Главред рекомендує:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти