Сумнівався в незалежності України: з МОН звільнили скандального експерта

14 вересня 2023, 22:03
705
Після антиукраїнського поста був звільнений державний експерт Андрій Василенко, який заговорив про Радянський Союз.
Андрій Василенко, Оксен Лісовий
В Україні звільнили скандального експерта Міносвіти / Колаж: Главред, фото: facebook/Оксен Лісовий, facebook/Andrii Vasylenko

В Україні звільнили державного експерта Міністерства освіти Андрія Василенка, який обурив громадськість своїми раптовими антиукраїнськими висловлюваннями. Про це заявив міністр освіти і науки Оксен Лісовий на своїй сторінці в Facebook.

Він акцентував на тому, що указ про звільнення Василенка вже підписаний і з п'ятниці, 15 вересня, він більше не буде займати ніяку посаду в Міністерстві.

"Таке рішення прийнято за результатами дисциплінарного провадження, яке ми порушили в Міністерстві напередодні", - написав міністр.

відео дня

Лісовий висловив своє обурення і заявив, що жодна людина, яка сумнівається в незалежності України, не має права обіймати державні посади.

Чому звільнили Василенка

29 серпня держексперт Міністерства освіти і науки України Андрій Василенко на своїй сторінці в Facebook видав дивну заяву в пості. Він цинічно поставив під сумнів бажання українців вийти з СРСР на початку 1990-х років.

На його думку, СРСР був "розвалений даремно", а все було зроблено "за гроші". Крім того, на його думку, "радянська окупація — це найкраще, що могло статися з Литвою".

Це дуже обурило українців, після чого відомство почало дисциплінарне провадження щодо експерта.

Перестановки в Кабміні

Днями перший заступник голови Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк повідомив, що в перший тиждень вересня у Міністерстві оборони України змінять голову - місце Олексія Резнікова займе голова Фонду держмайна Рустем Умеров. Резніков ймовірно буде призначений послом до Великої Британії.

20 липня міністр культури Олександр Ткаченко подав у відставку.

27 липня парламент підтримав відставку з посади міністра культури та інформаційної політики Ткаченка.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти