StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що робити зі старими доларами: прості дії врятують заощадження

18 червня 2024, 23:50оновлено 19 червня, 10:12
44164
"Що робити зі старими доларами?" - з цим питанням стикався, напевно, будь-який дорослий українець із накопиченнями. Главред відповідає детально.
Старі долари
Що робити зі старими доларами? / колаж Главред, фото УНІАН і ua.depositphotos.com

Що можна зробити з доларами старого зразка в Україні?

В Україні, як і в інших країнах, старі долари США залишаються законним платіжним засобом і зберігають свою номінальну вартість. Однак у деяких випадках можуть виникнути труднощі з їх обміном або використанням, повідомляє проєкт "Сніданок з 1+1".

Вас може зацікавити таке: "Які банкноти не беруть термінали: у Нацбанку пояснили, як правильно поповнювати картки".

Ось кілька варіантів, що можна зробити з доларами старого зразка:

  • Обмін у банку. Багато банків приймають долари старого зразка для обміну на гривні або новіші купюри. Рекомендується звернутися у великі банки, такі як ПриватБанк, Ощадбанк, або інші, які мають досвід роботи з іноземною валютою.
  • Обмін в обмінних пунктах. Незалежні обмінні пункти валют також можуть обмінювати старі долари, хоча умови та курси можуть варіюватися.
  • Використання в покупках. Якщо ви подорожуєте до США або інших країн, де долари США є офіційною валютою, ви можете використовувати старі долари для покупок. Більшість торгових точок прийме їх без проблем.
  • Обмін через знайомих або приватних осіб. Іноді можна знайти людей, які згодні обміняти старі долари на нові або гривні на взаємовигідних умовах.
  • Обмін в НБУ. Якщо виникають труднощі з обміном у комерційних банках, можна звернутися до Національного банку України для консультації або обміну.

Перед обміном або використанням старих доларів, рекомендується переконатися, що купюри в хорошому стані (не порвані, не сильно зношені), оскільки це може вплинути на їхнє приймання.

Що за проєкт "Сніданок з 1+1"

"Сніданок з 1+1" - ранкове шоу телеканалу 1+1. Виходить по буднях. Програма триває три години і є найдовшим в Україні ранковим шоу в прямому ефірі, повідомляє "Вікіпедія".

Бакси

Де не приймають долари старого зразка в Україні?

В Україні долари старого зразка можуть не приймати в деяких місцях через низку причин, як-от їхня зношеність або непідготовленість співробітників до роботи з такими купюрами. Ось кілька місць, де можуть виникнути труднощі з прийомом доларів старого зразка:

  • Малі обмінні пункти. Невеликі або незалежні обмінні пункти валют можуть відмовитися приймати старі долари, особливо якщо купюри виглядають зношеними або мають пошкодження.
  • Магазини та роздрібні точки. У більшості випадків магазини та інші торгові точки не приймають долари США, оскільки в Україні національна валюта - гривня. Навіть якщо магазин приймає долари, співробітники можуть бути не готові приймати купюри старого зразка.
  • Автоматичні касові пристрої (банкомати і термінали). Автоматичні пристрої можуть не розпізнавати і не приймати старі долари, оскільки вони налаштовані на роботу з купюрами нового зразка.
  • Деякі комерційні банки:. Хоча великі банки зазвичай приймають старі долари, окремі філії можуть відмовити в обміні через стан купюр або брак досвіду співробітників. Це може стосуватися, наприклад, невеликих філій у сільських районах.

Що таке Національний банк України?

Національний банк України (НБУ) - центральний банк України, особливий центральний орган державного управління, який є емісійним центром, проводить єдину державну політику в галузі грошового обігу, кредиту, зміцнення грошової одиниці України - гривні. Також регулює і наглядає за діяльністю комерційних банків в Україні та небанківських фінансових установ, повідомляє "Вікіпедія".

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти