StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

6 причин не ставити мікрохвильовку на холодильник: ці правила знають не всі

3 листопада 2023, 21:18оновлено 15 листопада 2023, 13:08
Не усім відомо, чи можна ставити мікрохвильовку на холодильник. Якщо не знати кількох важливих правил, є ризик серйозно нашкодити своїй кухонній техніці.
Холодильник, микроволновая печь
Чи можна ставити мікрохвильовку на холодильник/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, ua.depositphotos.com

У наш час кухня може бути просто "всипана" різноманітною кухонною технікою – від холодильника і мікрохвильової печі й до блендера, кухонного комбайна, міксера та багатьох інших предметів, які покликані зробити наші страви ще смачнішими, а їхнє приготування – швидшим і легшим. Але в такому разі виникає цілком логічне запитання – як вмістити це все на кухні, особливо якщо площа цього приміщення відносно невелика? Кожен викручується з цієї ситуації по-своєму. Але досить часто доводиться шукати достатньо оригінальні місця для розташування техніки. Наприклад, мікрохвильовка на холодильнику у наш час уже нікого не здивує.

Вас також може зацікавити: Складний ребус для геніїв: потрібно вгадати слово на малюнку за 15 секунд

Але виникає логічне запитання – чи можна ставити мікрохвильовку на холодильник, і чи не нашкодить це обом приладам?

відео дня

В інструкціях до такої техніки навряд чи вдасться знайти однозначну відповідь на це запитання. Але там вказані вимоги, яких потрібно дотримуватися, коли ви встановлюєте таку техніку. З цих правил можна зрозуміти, де можна, а де не можна ставити мікрохвильовку.

Найперше і найважливіше правило, яке потрібно пам’ятати – потрібно дотримуватися вимог правильного повітрообміну. Що це означає? Коли встановлюєте мікрохвильовку, навколо її корпусу повинна бути певна кількість вільного простору, щоб нормально відводилося тепло – 10 см для бічних стінок і 20 см зверху. Якщо ваш холодильник дуже високий і після встановлення на нього мікрохвильовки до стелі не залишатиметься потрібних 20 см, то ставити так не можна. Але, погодьтеся, на високий холодильник ніхто додаткову техніку і не ставитиме, адже тоді до неї нереально дотягнутися.

Друге правило – якщо ви хочете поставити мікрохвильовку на холодильник, між ними повинно бути близько 1 сантиметра простору. Для цього у мікрохвильовки повинні бути ніжки. Інакше від такої ідеї доведеться відмовитися, щоб не зіпсувати обидва прилади.

Третє правило – холодильник повинен бути встановлений максимально рівно. У інструкціях до експлуатації мікрохвильовок вказується, що така техніка повинна бути встановлена на рівній поверхні. А якщо холодильник стоїть не рівно, то й мікрохвильову піч на нього ставити не можна.

Четверте правило – не варто ставити мікрохвильовку на дуже високий холодильник, адже це дуже незручно – доведеться щоразу тягнутися вгору, щоб нагріти собі їсти.

П’яте правило – дуже важку піч ставити на холодильник не варто. Така техніка з великою вагою може продавити ніжками вм'ятини на корпусі.

Шосте правило – якщо ви вже таки вирішили ставити мікрохвильовку на холодильник, дотримуючись усіх описаних вище вимог, то варто також пам’ятати, що туди можна ставити лише соло-піч без гриля та конвекції.

Також варто пам’ятати, що у разі встановлення мікрохвильової печі на холодильник, під пічкою не повинно бути ніяких клейонок чи інших речей, які можуть легко загорітися.

Отже, є таких шість причин не ставити мікрохвильовку на холодильник. Але якщо усунути усі "несприятливі фактори", вибрати легку мікрохвильовку з ніжками та дотримуватися усіх потрібних вимог до встановлення, то таке "поєднання техніки" у кухонному просторі суворо не забороняється.

Раніше ми розповідали, що пити для приємного запаху тіла. Каву і солодкий чай, які ми звикли вживати, краще замінити іншими напоями, які зроблять запах тіла набагато приємнішим.

Також раніше ми розповідали, що буде, якщо жувати жуйку більше 10 хвилин. Не усім відомо, скільки максимально можна жувати жуйку. Жувальна гумка може стати дуже шкідливою, якщо порушити кілька правил.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти