StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

За лічені секунди і прямо в магазині: як розпізнати несвіже куряче м'ясо

16 липня 2024, 20:14оновлено 17 липня, 17:30
1295
М'ясо курятини відносно недороге і є універсальним для приготування значної кількості стра. Главред з'ясував, як зрозуміти що курку не можна їсти.
За лічені секунди і прямо в магазині: як розпізнати несвіже куряче м'ясо
Як зрозуміти, що курка зіпсувалась - скільки можна зберігати курку / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Курятина є одним з найпопулярніших видів м'яса в раціоні багатьох людей по всьому світу. Вона відома своїми поживними властивостями, високим вмістом білка та низьким вмістом жиру, що робить її чудовим вибором для здорового харчування. Про те, як зрозуміти, зіпсована курка чи ні, розповіли кулінарні експерти в відео YouTube каналу Mashed.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як швидко розморозити м'ясо, рекомендуємо наш матеріал: Як розморозити м'ясо за 5 хвилин: 3 найефективніші способи.

Як зрозуміти, що курка зіпсувалася

Експерти вказують, що найпростіший спосіб перевірити свіжість курятини - це перевірити дату на етикетці м'яса в продуктовому магазині.

"Свіжу курятину, яловичину або інше м'ясо, що зберігається у вашому холодильнику, слід вживати не пізніше зазначеного терміну придатності. Заморожування свіжого м'яса - зручний спосіб продовжити термін його зберігання, хоча це може вплинути на смак м'яса", - йдеться у відео.

Скільки можна зберігати курятину в холодильнику

Фахівці з кулінарії наводять дані USDA, яке рекомендує або використовувати свіже м'ясо протягом одного-двох днів після покупки, або заморозити його, щоб безпечно використати пізніше.

"М'ясо слід зберігати в холодильнику, який підтримує температуру 40 градусів за Фаренгейтом або нижче. При вищій температурі існує ризик розвитку бактерій. Використовуйте його протягом одного-двох днів або заморозьте при температурі нуль градусів за Фаренгейтом", - зазначають спеціалісти.

Що відомо про USDA

Міністерство сільського господарства США (англ. United States Department of Agriculture, USDA) — федеральний орган виконавчої влади США, повідомляє Вікіпедія. Засноване в 1889 році, бюджет міністерства становив в 2006 94 млрд доларів, чисельність співробітників 106 тис. (2007). У функції міністерства входить виконання політики в галузі сільського господарства і продовольства, в тому числі продовольчої безпеки, розвиток сільських районів, фінансування наукових досліджень в області сільського господарства.

Скільки можна зберігати курятину в морозилці

Згідно з даними Міністерства сільського господарства США, м'ясо, яке постійно зберігається в замороженому стані, буде безпечним протягом невизначеного часу.

"Воно може бути не таким смачним, але принаймні ви будете знати, що його можна їсти", - додають вони.

Дивіться відео про те, скільки можна зберігати курятину в морозилці:

Як визначити свіжість курки за запахом

У відео зазначається, що якщо м'ясо у холодильнику має неприємний запах, можна з упевненістю сказати, що воно більше не придатне до вживання в їжу.

"Через це запах став найпростішим способом дізнатися, що перед вами зіпсоване м'ясо. Якщо ви понюхали упаковку м'яса і не відчули ніякого запаху, ви можете побіжно поглянути на неї і побачити все, що вам потрібно знати. Хоча бактерії можуть викликати добре відомий і жахливий запах, він може бути відсутнім. Є ще кілька речей, на які варто звернути увагу", - зазначають експерти.

Яке на колір зіпсоване м'ясо

Фахівці наголошують, що зіпсоване м'ясо завжди змінює колір.

  • Яловичина завжди повинна бути яскраво-червоного кольору.
  • Свинина - сірувато-рожевого.
  • Курятина - білувато-рожевого.

"Якщо ваше м'ясо не відповідає цим кольорам, не їжте його. Хоча нестача кисню може призвести до того, що центр м'яса, наприклад, яловичого фаршу, може стати сірувато-коричневим, дивні кольори ззовні - це ознака того, що ви пропустили вікно, коли можна його використати. Якщо м'ясо починає ставати сірим, зеленим або коричневим, це ознака того, що воно починає псуватися", - резюмували у Mashed.

Як визначити свіжість м'яса за зовнішнім виглядом

Сира курка завжди буде трохи слизькою, але якщо м'ясо дуже липке або на ньому є якийсь товстий наліт, то, швидше за все, вона вкрита шкідливими бактеріями.

"Таке м'ясо слід якнайшвидше прибрати з дому. І обов'язково вимийте руки після цього", - радять у відео.

Дивіться відео про те, як визначити свіжіть м'яса за виглядом:

Який термін зберігання вареної курки

Хоча приготування курки затримає процес псування ще на кілька днів, навіть приготована курка придатна до вживання лише протягом обмеженого періоду часу.

"Щобільше, приготовану курку потрібно поставити в холодильник протягом години після того, як вона вийшла з духовки, інакше в ній почнуть розмножуватися бактерії. Після охолодження куряче м'ясо можна зберігати максимум три дні, якщо не заморозити його, в такому випадку воно зберігатиметься до чотирьох місяців, або шість місяців, якщо використовувати його в супі, тушкованому м'ясі або запіканці", - резюмували кулінарні експерти.

Що відомо про "Mashed"

"Mashed" - це мультиплатформенне видання, присвячене людям, які знаходять радість у їжі, так само як і тим, хто знаходить радість у приготуванні їжі. Видання було запущене у 2016 році компанією Static Media і зараз матеріали видання на різних платформах переглядає 25 мільйонів унікальних користувачів щомісячно. Фахівці пропонують щоденне висвітлення всіх найактуальніших новин у продуктовому та ресторанному сегменті, а також рецепти, практичні поради та огляди.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти