StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому собаці не можна молоко: наслідки можуть бути дуже серйозними

25 червня 2024, 21:21оновлено 27 червня, 18:42
286
Усім власникам таких домашніх тварин варто знати, чому собак не можна напувати молоком. Це може сильно вдарити по їхньому здоров’ю.
Собака, молоко
Чому собаці не можна молоко/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

У багатьох родинах домашні тварини вважаються повноцінними членами сім’ї, тому часто хочеться порадувати їх чимось смачненьким і пригостити, наприклад, зі столу. Однак багато продуктів, звичних і безпечних для людей, можуть наробити лиха тварині, адже організми людини і тварини сильно відрізняються один від одного.

Радимо також прочитати матеріал: Загадка для тих, у кого "орлиний зір": треба знайти голку в копиці сіна за 8 секунд

Одним із продуктів, який часто потрапляє у собачий раціон, є молоко. Проте не усі знають, чому собак не можна напувати молоком. Насправді для тваринок це може мати серйозні негативні наслідки.

У відео на офіційному каналі інтернет-магазину ZooComplex в YouTube розповідається, чи можна молоко собакам і до яких наслідків може призвести введення у раціон собак молока та молочних продуктів.

"Про молочні продукти для тварин говорилося вже дуже багато. Коров’яче чи будь-яке інше звичне для людей молоко не несе для собаки нічого, крім дискомфорту, розладів травлення і діареї", – зазначається у відео.

Більше того, чим старший собака, тим менше він має можливостей перетравлювати лактозу.

"Тому не варто давати своїм собачкам молоко", – наголосили в зоомагазині.

Дивіться відео про те, чим не можна годувати собаку:

Чи можна годувати собаку один раз на день

Експерти Аризонського університету провели дослідження і з'ясували, що годування собак лише один раз на день знижує ризик виникнення дев'яти видів вікових проблем зі здоров'ям, зокрема: раку, стоматологічних проблемам, зниження когнітивних здібностей, розладів шлунково-кишкового тракту, печінки, нирок і сечовидільної системи, пише Earth.com.

На думку дослідників, собакам може бути корисно харчуватися рідше через їхнє мисливське походження. Їхні предки - вовки - часто по кілька днів обходилися без їжі.

"Проте наше дослідження не встановило причинно-наслідкового зв'язку між самим режимом годування та хворобами. Також варто враховувати не лише те, як часто тварини їдять, а й у якій кількості", - сказав один з авторів дослідження Метт Кеберлейн із Вашингтонського університету.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти