StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

День святого Миколая: як загадати віщий сон і дізнатися ім'я судженого - магія дня

9 грудня 2021, 18:01
Як загадати бажання на День святого Миколая і дізнатися чи пощастить вийти заміж в наступному році - в матеріалі Главреда.
ворожіння на Миколая
Ворожіння на Миколая / depositphotos.com/

День святого Миколая - 19 грудня з нетерпінням чекають діти, вони з ранку заглядають під подушкою в надії побачити смачні ласощі. А дорослі просять у святого заступництва і вірять, що в цей день можна заглянути в майбутнє і дізнатися свою долю.

Про те, які церковні свята і важливі дати ми будемо відзначати в наступаючому році, читайте в нашому матеріалі: Православний календар 2022: важливі дати, пости і поминальні дні.

День святого Миколая в народі називали Нікола Зимовий. Згідно з повір'ям, енергетика свята настільки сильна, що будь-яке загадане бажання може збутися, якщо тільки воно від чистого серця. Також наші предки вірили, що в цей день відкривається грань між минулим і майбутнім і можна побачити свою долю і побачити віщий сон.

відео дня

Ворожіння на День святого Миколая

Разом з дітьми, які очікували подарунків від святого під подушкою, свята Миколи Чудотворця чекали молоді незаміжні дівчата. У ніч з 18 на 19 грудня вони прагнули дізнатися ім'я судженого і як скоро їм чекати сватів.

Ворожіння на долю

Цей обряд покаже наскільки великою буде майбутня сім'я і скільки дітей варто очікувати. У ніч на 19 грудня необхідно взяти невелике дзеркальце, підійти з ним до вікна і "зловити" у відображенні місяць. Потім потрібно вдивитися в дзеркало. Відображень місяця стане декілька. Кількість відображень і є число членів сім'ї.

Ворожіння на заміжжя

Щоб дізнатися, чи відбудеться весільне торжество в наступному році, потрібно взяти обручку дівчини, яка щаслива в шлюбі і підвісити його на власному волосі над склянкою води. Якщо обручка не торкається стінок склянки і швидко крутиться – до швидкого заміжжя. А якщо прикраса рухається повільно - сподіватися на весілля в наступному році не варто.

Ворожіння на ім'я нареченого

Найбільш допитливі не зупиняються просто на передбаченні швидкого весілля, а хочуть повністю прояснити ситуацію, дізнавшись ім'я судженого. Якщо раніше імена писали на шматочках берести, то тепер поворожити на майбутнього чоловіка можна написавши 13 різних імен і поклавши листочки під подушку в ніч на святого Миколая. Після цього потрібно швидко заснути ні з ким не розмовляючи. На ранок вибрати три аркуша з іменами. На одному з них – ваша доля.

читайте такожКоли день святого Миколая 2021 в Україні: дата, традиції свята та заборони дня

Ворожіння на бажання

Наші предки вірили, що Микола Чудотворець чує щирі бажання і допомагає людям втілювати їх у життя. Для ритуалу знадобиться ікона святого Миколая і 40 церковних свічок. У ніч з 18 на 19 грудня розставте свічки по колу перед іконою і запаліть їх. Поки горять всі свічки необхідно уявляти своє бажання в найдрібніших деталях, звертаючись до святого зі словами:

Чудотворець Миколо, допоможи мені в бажаннях моїх тлінних. Не сердься на прохання зухвале, але і не покинь мене в справах суєтних. Що на благо забажаю, виконай Своєю милістю. Коли лихе хочу, відверни напасті. Нехай всі бажання праведні здійсняться, а життя моє щастям наповниться. Хай буде воля твоя. Амінь.

Після цього необхідно поставити ікону біля ліжка на ніч і подякувати Миколі за те, що він виконає бажання.

читайте такожПравославний календар на грудень 2021: важливі церковні дати і свята

Як загадати віщий сон на День святого Миколая

Сни в цей день також мають особливу енергетику і можуть нести в собі важливі підказки. Щоб отримати відповідь на своє питання через сни, необхідно чітко його сформулювати і перед тим, як лягти спати тихо вимовити:

Приходь до мене Чудотворець Микола, покажи мою долю.

Сон з 18 на 19 грудня буде віщим. Тільки трактувати його потрібно не по сонникам, а керуючись своєю інтуїцією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти