StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

До чого синиця стукає у вікно: чому це може означати як біду, так і приємні новини

2 січня 2024, 13:55оновлено 3 січня, 19:44
1665
Згідно з давньою прикметою, стукіт синички у вікно є знаком, який не можна пропускати повз увагу. Так пташка намагається попередити про важливі зміни.
Окно, синица
До чого синиця стукає у вікно/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Синички не дуже боязко ставляться до людей – нерідко вони можуть підлітати дуже близько до будинків, сідати на балконах або на виступах вікон. А бувають випадки, коли вони навіть стукають своїм дзьобом у вікно. Наші предки вірили, що така поведінка у цих пташок виникає не просто так – це знак для господарів дому. Отже, давайте розбиратися, до чого синиця стукає у вікно.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Загадка для найуважніших: потрібно за 5 секунд знайти чоловіка на малюнку

У давнину люди вірили, що птахи наділені силою прогнозувати певні події у майбутньому і їхня поведінка може бути попередженням про щось хороше або погане, що може незабаром статися. Тому певні особливості поведінки багатьох пташок привертали до себе увагу. Зокрема, і до нашого часу збереглося пояснення того, чому прилітають синички і до чого синиця стукає у вікно.

відео дня

Як і ластівки, синички вважаються сімейними пташками, тому їхня поява біля вашого вікна може віщувати щось хороше для всієї сім’ї. Часто це тлумачать як хороший знак. Здавна вважалося, що постукування синички у вікно може вказувати на те, що налагодяться стосунки в сім’ї, покращиться матеріальний стан. Також це може вказувати на можливе поповнення в сім’ї.

Але насправді існують не лише позитивні, а й негативні тлумачення такої поведінки цієї пташки. Згідно з деякими прикметами, стукіт синички у вікно може віщувати певні погані події. Адже у давнину вірили, що вікно є своєрідним "коридором" між двома світами – світом мертвих і світом живих. Тому стукіт синички по вікну може вказувати на ризик того, що хтось з родини може захворіти або може трапитися якась інша неприємна ситуація.

Проте варто зазначити, що друге – негативне – тлумачення цієї прикмети не таке поширене. Зазвичай синичку пов’язують з хорошими знаками. Найчастіше вважається, що до біди стукає у вікно не синиця, а ворона або зозуля.

Але така поведінка цієї пташки має також просте логічне пояснення, не пов’язане з прикметами. По-перше, синички – дружелюбні пташки, які можуть летіти до людських осель у пошуках їжі. По-друге, пташка, яка сіла на вікно, може не побачити скла і вдаритися об нього випадково. Також синичка може побачити своє відображення у склі, прийняти його за свого родича й намагатися або подружитися, або побитися з ним.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти