Підвищення пенсій у липні може зірватися: у Мінсоцполітики назвали причину

4 червня 2022, 17:26оновлено 15 червня 2022, 19:18
Як каже міністр соціальної політики Марина Лазебна, якщо і коли ніяких проблем з фінансами не буде, то пенсія-мінімалка становитиме 2027 гривень.
Пенсія, купюра
Підвищення пенсій у липні може зірватися : у Мінсоцполітики назвали причину / Колаж Фото УНІАН

Озвучені деякий час назад плани щодо підвищення пенсій у липні нинішнього року можуть не втілитися в життя. З такою заявою виступила міністр соціальної політики Марина Лазебна, повідомляє спеціалізоване видання "На пенсії".

За її словами, можливість підвищення цілком і повністю залежить від того, як в умовах війни Росії і України буде наповнюватися державна скарбниця.

Згідно з попереднім планом, вже в липні нинішнього року повинні були підвищити виплати тим пенсіонерам, у яких індексація прив'язана до прожиткового мінімуму. Крім того, планувалося перерахувати всі надбавки за понаднормовий стаж.

І, якщо ніяких проблем з фінансуванням не буде, то мінімальна пенсія в липні повинна буде вирости до 2027 гривень (+93 гривні, а максимальна — до 20 270 гривень).

читайте такожЯк перераховуватимуть пенсії: у Пенсійному пояснили, хто отримає додаткові виплати

Нагадаємо, раніше представники ПФУ розповіли, що після досягнення пенсійного віку пенсія українцям призначається навіть у тому випадку, якщо люди були змушені покинути Україну через російсько-українську війну.

Трохи пізніше міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила - до кінця воєнний стан в Україні автоматично продовжать виплату всіх допомог - і соціальних допомог, і субсидій.

Як каже чиновниця, в цей час в Україні соцдопомогу в різних розмірах отримують приблизно 6 мільйонів чоловік. Ще близько 11 мільйонів чоловік, згідно з даними Пенсійного фонду, отримують пенсії.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти