Хто з українців залишиться у квітні без пенсій: що сталося

14 квітня 2024, 08:23оновлено 15 квітня, 08:39
Як кажуть чиновники Пенсійного фонду, на жаль, не всі пенсіонери вчасно проходять необхідну ідентифікацію
Монети, пенсії
Як не залишитися без пенсії у квітні? / колаж Главред, фото УНІАН та ua.depositphotos.com

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області.

Як кажуть чиновники, на жаль, не всі пенсіонери вчасно проходять необхідну ідентифікацію (і в деяких випадках це призводить до затримок у нарахуванні та виплаті пенсій).

Раніше повідомлялося, що ті пенсіонери, які отримали статус внутрішньо переміщеної особи до 24 лютого 2022 року, мали пройти обов'язкову фізичну ідентифікацію до кінця березня. Ті ж, хто її не пройшов, залишилися без виплат у квітні.

відео дня

Однак, кажуть урядовці, Пенсійний фонд накопичуватиме кошти на пенсійному рахунку особи, доки процес підтвердження не відбудеться.

При цьому українців запевняють, що особи, які не встигли пройти в зазначений термін ідентифікацію, мають право відновити виплати. Для цього таки доведеться пройти процес підтвердження особи. Відтак, щойно процедура завершиться, кошти нарахують на рахунок пенсіонера.

Зокрема, пройти ідентифікацію можна за кількома варіантами:

  • Особисто звернутися до відділення "Ощадбанку" або відвідати сервісний центр Пенсійного фонду.
  • Скористатися особистим кабінетом на веб-порталі Пенсійного фонду.
  • Використати відеозв'язок для зв'язку зі співробітником Пенсійного фонду.
  • Звернутися до дипломатичної установи України за кордоном.

Пенсійний фонд України (ПФУ)

Пенсійний фонд України - центральний орган виконавчої влади, який здійснює управління соціальною системою загального обов'язкового державного пенсійного страхування; проводить збір, акумуляцію та облік страхових внесків; призначає пенсії і готує документи щодо їхньої виплати; забезпечує своєчасне та у повному обсязі фінансування і виплату пенсій, соціальних виплат, що здійснюються відповідно до законодавства за рахунок Пенсійного фонду України; здійснює контроль за цільовим використанням коштів Пенсійного фонду України; здійснює контроль за використанням коштів Пенсійного фонду України.

Пенсії в Україні

Нагадаємо, 2024 року в Україні збільшили вимоги до страхового стажу для виходу на пенсію у віці 60 років - тепер необхідно мати страховий стаж у 31 рік. Раніше цей показник становив 30 років.

Також щорічна індексація пенсій призвела до збільшення виплат для військових пенсіонерів, включно з тими, які отримують пенсію по інвалідності. Мінімальні виплати для них зросли на 600-700 гривень, залежно від групи інвалідності та звання.

Крім цього, з 1 квітня частину пенсійних виплат можуть призупинити. Щоб уникнути призупинення, пенсіонери мають пройти ідентифікацію до 31 березня 2024 року у відділення "Ощадбанку" або в Пенсійному фонді України, або через відеоідентифікацію.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти