Кабмін оновив список одержувачів субсидій: хто має право на грошову допомогу

17 листопада 2021, 12:17
За словами чиновником Міністерства соціальної олітики, відповідні зміни значною мірою спростять доступ до програми житлових субсидій громадян.
Субсидія
Кабмін оновив список одержувачів субсидій : кому належить грошова допомога / УНІАН

В уряді вирішили збільшити субсидії на оплату послуг житлово-комунального господарства жителям прифронтових районів, які в умовах відсутності тепло - та газопостачання більше використовують електроприлади, а також розширили перелік домогосподарств, які можуть отримувати допомогу від держави. Про це повідомили представники Мінсоцполітики.

За словами чиновників, для жителів населених пунктів на лінії зіткнення в Донбасі розмір субсидії в опалювальний сезон буде обчислюватися з урахуванням соціальних нормативів споживання електричної енергії, які призначені для електроопалення.

"Відповідні зміни спростять доступ до Програми житлових субсидій громадян, які проживають в населених пунктах на лінії зіткнення, а сам розмір субсидії для них істотно збільшиться, що забезпечить надання допомоги з оплати послуг, у тому числі електроенергії, в достатньому розмірі. Для цього буде потрібно тільки акт обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства і підтвердження органу місцевого самоврядування про відсутність тепло- або газопостачання", - йдеться в тексті

відео дня

Крім того, право на отримання субсидії люди отримають в наступних випадках:

  • якщо в їх власності є Саморобний транспортний засіб або мотоцикл вартістю менше чотирьох мінімальних заробітних плат старше п'ять років;
  • якщо відсутні доходи у зв'язку з перебуванням у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку (за висновком лікаря);
  • при придбанні житла за рахунок коштів, виділених з державного або місцевого бюджету.

читайте такожЗа яких умов в Україні забирають субсидію: чиновники дали відповідь

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що з 1 грудня нинішнього року в Україні офіційно підвищується прожитковий мінімум - до 2393 гривень. А наступного року його переглянуть у бік збільшення ще двічі (відповідно до 2508 гривень і 2589 гривень) — з 1 липня і 1 грудня.

Прожитковий мінімум для працездатних осіб залишиться найвищим і в кінці 2021 року складе 2481 гривень, а в кінці 2022 року — 2684 гривні.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти