"Моя Україно прекрасна": підбірка найкрасивіших місць України до Дня Незалезжності

22 серпня 2021, 16:55
Топ-13 місць України, які повинен відвідати кожен - добірка Главреда до 30-річчя Незалежності
День Незалежності України 2021
День Незалежності України 2021 / ua.depositphotos.com/

У 2021 році Україна відзначає 30-річчя незалежності. Щорічно це свято випадає на 24 серпня і є державним.

Цього року День Незалежності України принесе довгі вихідні: 21, 22, 23 і 24 серпня. Напередодні свята Незалежності - 23 серпня – День Державного Прапора України. Верховна Рада, Національна опера, Палац "Україна" і ЦУМ в цей день будуть підсвічені кольорами українського прапора – синьо-жовтим.

Довгий вікенд - прекрасна можливість відправитися в невелику подорож по країні і насолодитися її прекрасними видами. Главред розповість, які місця і пам'ятки можна відвідати на вихідних.

відео дня

Лемурійське озеро

Лемурійське озеро
Лемурійське озеро / ua.depositphotos.com/

Одне з чудес України - Лемурійське озеро - розташоване в Херсонській області, неподалік від села Григорівка Чаплинського району. Згідно з однією з версій, унікальне озеро - це залишки стародавнього Лемурійського моря. Через велику концентрацію солі у воді - 300 грамів на літр - озеро називають українським Мертвим морем. Рожевий відтінок водоймища забезпечує життєдіяльність водорості дуналіелла солоноводна.

Андріївський узвіз у Києві

Андріївський узвіз
Андріївський узвіз / ua.depositphotos.com/

Андріївський узвіз - одна з найвідоміших визначних пам'яток Києва. Його називають "Монмартром" української столиці. За часів Київської Русі спуск об'єднував дві частини міста. На цій вулиці, довжиною 750 метрів, розташовані Андріївська церква, музей Михайла Булгакова, Замок Річарда і театр "Колесо". Колоритності додають розкладки антикварних дрібничок і виставки картин вуличних художників. На початку вулиці знаменитий пам'ятник Проні Прокопівні і Голохвастову з п'єси "За двома зайцями". Кінець Андріївського узвозу виводить на Поділ - історичний район міста.

Женецький Гук - водоспад

Женецький водоспад Гук
Женецький водоспад Гук / ua.depositphotos.com/

Водоспад Женецький Гук, висотою в 15 метрів, розташований на території Карпатського національного природного парку між селами Татарів і Микуличин, що в Івано-Франківській області. Він впадає в річку Прут. Протяжність струмка Гук, який веде до водоспаду, становить 5 км. дістатися до водоспаду можна по стежці "Женець – Гук", а також спустившись з гори Хом'як.

Фортеця Аккерман

Фортеця Аккерман
Фортеця Аккерман / ua.depositphotos.com/

Аккерманська фортеця в Білгород-Дністровську Одеської області, є одним зі збережених зразків середньовічних споруд України. Будівництво фортеці почалося в 14 столітті і тривало два століття. Назву "Аккерман" фортеці дали турецькі загарбники. У перекладі воно означає "білий камінь". Спочатку Аккерман складався з 24 веж, в наші дні збереглися дві: вежа Пушкіна і Дівоча. Площа споруди займає 9 гектарів. Побачити цей величний замок можна за адресою: Білгород-Дністровський, вул. Ушакова, 2в. У літній час час відвідування з 9.00 до 18.00.

Тунель кохання

Тунель кохання
Тунель кохання / ua.depositphotos.com/

Знаменитий Тунель кохання знаходиться в селищі Клевань, що на Волині. Унікальна природна огорожа з дерев і кущів, яка огортає залізничні колії – одне з найромантичніших місць України. Протяжність тонелля 4 км. Щорічно тут єднаються шлюбом тисячі українців. За традицією, молодята висаджують в цьому місці дерева, які символізують силу любові. Закохані загадують тут свої найпотаємніші бажання. Дістатися до Клевані можна з Рівного.

Асканія-Нова

Заповідник Асканія-Нова
Заповідник Асканія-Нова / ua.depositphotos.com/

Природний заповідник Асканія-Нова, який знаходиться в Чаплинському районі Херсонської області, прекрасне місце для довгих вихідних з сім'єю. У степу, площею понад 33 тисячі квадратних кілометрів, мешкають 72 види ссавців, 1150 видів членистоногих і 7 різновидів земноводних. До складу заповідника входять ковильно-типчаковий степ, дендропарк (13 рослин у Червоній книзі України) та зоопарк. Степи Херсонської області внесені до списку природної спадщини ЮНЕСКО і входять до 7 чудес України. Час роботи Асканія-Нова з 8.00 до 17.00 без вихідних.

Кам'янець-Подільська фортеця

Кам'янець-Подільський замок
Кам'янець-Подільський замок / ua.depositphotos.com/

За весь час свого існування Кам'янець-Подільський замок був як і фортифікаційною спорудою так і в'язницею, в якій був заточений один з українських повстанців Устим Кармалюк. Перша згадка про фортецю датується 14 століттям. На території заповідника знаходяться музеї та виставки. У наш час збереглося 11 веж замку, кожна з яких має свою історію. Дістатися до замку можна на автобусі або електричці від Хмельницького або на автомобілі.

Софіївка

Дендропарк Софіївка
Дендропарк Софіївка / ua.depositphotos.com/

Дендрологічний парк Софіївка, який знаходиться в Умані (Черкаська область), був заснований в 1796 році меценатом Станіславом Потоцьким. Він звів його, в подарунок своїй коханій Софії. Раніше парк називався "Царицин сад". За задумом архітектора, парк втілює сюжети "Ілліади та "Одіссеї " Гомера. Крім відомого фонтану "Змія", в парку можна помилуватися підземною річкою Стікс, відвідати павільйон флори і Венеціанський міст. Загальна площа заповідника - 179,6 гектарів.

Площа Ринок у Львові

Площа Ринок у Львові
Площа Ринок у Львові / ua.depositphotos.com/

Львів - один з найпопулярніших туристичних напрямків не тільки для українських, також іноземних туристів. Приїжджаючи в це прекрасне стародавнє місто - обов'язково прогуляйтеся в самому серці "столиці" Галичини - площі Ринок. Площа у Львові вважається найстарішою в Україні, перша згадка про неї датується 1382 роком. Вона унікальна тим, що від неї відходять відразу 8 вулиць – по дві з кожного кута. Це єдина площа Європи по якій ходить трамвай. На ній в"секретному " місці розташований один з найвідоміших ресторанів України "Криївка". Крім того, можна помилуватися фонтанами зі скульптурами богів Адоніса, Діани, Нептуна і Амфітрити. Помилуйтеся чудовим видом на місто, яке відкривається з Львівської ратуші. Для цього потрібно подолати 408 сходинок, але воно того варте.

Актовський каньйон

Актовський каньйон
Актовський каньйон / ua.depositphotos.com/

У Миколаївській області знаходиться найвідоміший каньйон України - Актовський. Його по праву можна назвати українським Гранд-Каньйоном. І хоч його друга назва "Долина диявола " досить страхітлива, види, які відкриваються вашому погляду, змусять вкотре задуматися про те, яке розмаїття чудес природи приховує Україна. Протяжність каньйону 7 кілометрів. Він розташований в гирлі річки Мертвовод. Водоймище має насичений сірий колір через підвищений вміст сірководню. Трикратський ліс-лабіринт в середині шляху здивує вас різноманітністю флори і фауни.

Старий Солотвин

Старий Солотвин - острів кохання
Старий Солотвин - острів кохання / ua.depositphotos.com/

Мальовниче село в Житомирській області (Бердичівський район), яке стало відомо завдяки Мисливському будиночку. Він розташований на Острові кохання і виглядає так, немов зійшов зі сторінок дитячих казок. Однак не тільки споруда привертає туристів зі всієї України. Сам острів неймовірно романтичний. Ідеальне місце для визнання в любові. Ще в селищі збереглася дерев'яна Хрестовоздвиженська церква. Дістатися до Старого Солотвина можна на електричці з Бердичева.

Озеро Синевир

https://ua.depositphotos.com/
Озеро Синевир ua.depositphotos.com/

Озеро Синевир на Закарпатті, входить до сімки чудес України. За легендою, водойма - це сльози графської доньки Синь, яка оплакувала смерть свого коханого - пастуха Вира. Синевир є найглибшим озером України. У деяких місцях його глибина сягає 14 метрів. Оточений кільцем столітніх ялин - Синевир - справжня перлина Карпат. У народі існує інша назва озера - "Морське око" - через маленький островів посередині. Дістатися до цього дива природи можна проїздом з Ужгорода до Міжгір'я, а звідти до села Синевирська Поляна.

Коростишівський гранітний кар'єр

Коростишівський гранітний кар'єр
Коростишівський гранітний кар'єр / ua.depositphotos.com/

У 105 кілометрах від Києва, "сховалося" ще одне мальовниче місце України - Коростишівський гранітний кар'єр. Він знаходиться в Житомирській області, поблизу міста Коростишів. Найбільш популярний каньйон "Високий камінь", де берега граніту можуть досягати 18 метрів у висоту. Чиста озерна вода і колоритні рельєфні краєвиди, нехай і створені штучно, без сумніву справлять на вас враження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти