Журналіст розповів, чи йде під носом у Путіна гризня за владу в РФ

8 квітня 2023, 02:45
Російська верхівка, каже Михайло Ганницький, зараз конкурує за увагу диктатора Путіна і поки ще не перейшла в режим прямої боротьби з Кремлем
Кремль, Ганницький
Михайло Ганницький / колаж фото УНІАН

Зараз серед різних груп впливу у владній верхівці країни-агресора Росії склалася ситуація, схожа на ту, яка була у верхівці нацистів у 1945 році. Про це в інтерв'ю Главреду сказав журналіст, шеф-редактор інформаційного агентства УНІАН Михайло Ганницький.

"Якщо вірити в теорію веж Кремля, про яку ми з початку 2000-х років читали у відносно вільній пресі, вона передбачає традиційне і одночасне протистояння всіх відомств і структур. Крім МВС, ГРУ, ФСБ, Слідкому та інших органів, там присутні й інші сили. Такі, як, наприклад, Рамзан Кадиров", ‒ сказав він.

Поки, вважає Ганницький, російська верхівка зараз конкурує за увагу диктатора Путіна і ще не перейшла в режим прямої боротьби з Кремлем.

"Да. Сильні губернатори в окремих регіонах створюють свої ПВК і готуються до можливих наслідків того, що зараз відбувається. Люди, які знаходяться на рівень нижче російських військових злочинців, розуміють шанси армії РФ на поразку. Ті, хто розумніший, усвідомлюють, що шанси високі. Йде дуже серйозна і жорстка конкуренція. На мій погляд, вони все ще конкурують за увагу і довіру царя. Поки це не можна назвати боротьбою за досягнення будь-яких стратегічних цілей. Обстановка схожа на ситуацію в Третьому Рейху в 1945 році, коли політичне оточення Гітлера намагалося налагодити політичні лінії з союзною коаліцією, щоб забезпечити собі майбутнє і в той же час, в останні дні перед крахом імперії, заслужити додаткові повноваження від вождя", ‒ підсумував він.

Розвал Росії

Як повідомляв Главред, російський диктатор Володимир Путін вперше заявив про загрозі розпаду РФ. Згідно з його прогнозом, тоді буде не" об'єднаний російський народ", а окремо московити, уральці та інші національності. Він поскаржився, що західний світ може прийняти Росію в сім'ю цивілізованих народів тільки по частинах.

Тим часом в Інституті вивчення війни вважають, що через невдачі російської окупаційної армії на полі бою офіційні особи РФ просувають інформаційну операцію, яка помилково представляє війну Росії в Україні як критично важливу для подальшого існування Російської Федерації.

Риторика диктатора Путіна зводиться до спроби звинуватити Україну і захід у загрозі існуванню РФ. Таким чином Путін хоче посіяти на Заході побоювання щодо нестабільності, яка настане після розпаду Росії, щоб стримувати західну підтримку України і переконати Захід примусити Київ прийняти Російські вимоги.

Вас можуть зацікавити такі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти