Жданов пояснив, в чому полягає підступний план Кремля щодо війни в Європі

25 січня 2024, 04:00
Олег Жданов вважає, що зараз Кремль спеціально нагнітає обстановку для того, щоб спровокувати країни НАТО.
Жданов, Росія
Для Путіна головне - втягнути НАТО у війну - Олег Жданов / колаж Главред, фото УНІАН і ua.depositphotos.com

У Генштабі країни-агресора РФ прекрасно розуміють, що пряме бойове зіткнення військ НАТО і російської армії призведе до бліцкригу, причому явно не на користь Росії. Про це в інтерв'ю Главреду розповів полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Олег Жданов.

"Механізм 5-ї статті НАТО дозволяє європейцям певною мірою відчувати себе захищеними. Адже в Москві теж сидять не дурні люди, особливо в Генштабі. Думаю, вони прекрасно розуміють, що пряме бойове зіткнення військ НАТО і РФ призведе до бліцкригу, причому явно не на користь Росії", ‒ сказав він.

Жданов вважає, що зараз Кремль спеціально нагнітає обстановку для того, щоб спровокувати країни НАТО.

відео дня

"За моїми спостереженнями, зараз Кремль нагнітає обстановку для того, щоб спровокувати НАТО на агресивний крок. Можливі навіть збройні провокації або непрямі терористичні акти. Найголовніше для Москви - щоб в НАТО дали відповідь, хоча б один постріл у бік Росії. Не Заява, а саме військова дія. І тоді Путін привселюдно оголосить НАТО агресивним блоком, який напав на Російську Федерацію. І НАТО доведеться робити відповідні дії, потрібно буде починати консультації. За великим рахунком, згідно зі статутом організації, НАТО вступає у війну в повному складі. Однак є проблема бюрократії: на Заході згадали, що є і 4-та стаття, яка йде перед 5-ю, і в ній написано, що повинні початися консультації. Не "повний вперед", а спочатку консультації, які можуть перетворитися на нескінченний процес. Для Путіна головне - втягнути НАТО у війну. Якщо всі 32 країни будуть задіяні – це світова війна. І ось тоді, згідно із задумами Кремля, Путін запропонує переговорний процес", ‒ сказав він.

Хто такий Олег Жданов

Олег Володимирович Жданов (30 березня 1966, Дрезден, НДР) – радянський і український військовий, полковник запасу ЗСУ, український військовий експерт.

З 2016 року часто пише статті в українській, російській, білоруській та іракській пресі. Відкрив власний Ютуб-канал, в якому випускає відео з аналітикою бойових дій, де має понад 900 тисяч передплатників і 63 млн переглядів, пише Вікіпедія.

Протистояння РФ і НАТО

Як повідомляв Главред, ексрадник міністра внутрішніх справ і глави офісу президента, військовослужбовець ЗСУ Віктор Андрусів вважає, що російський диктатор Володимир Путін має готовність і політичну волю до запуску ракет по країнах НАТО, але РФ не має намірів відкритої війни з Північноатлантичним альянсом.

Політичний експерт і керівник Центру громадської аналітики "Вежа" Валерій Клочок розповів про ризики початку війни НАТО і Росії і про те, які це може мати наслідки для України. За словами експерта, війна НАТО і РФ - "для нас не загроза, а, навпаки, додаткова безпека".

Раніше представник країни-окупанта Росії при міжнародних організаціях у Відні Михайло Ульянов вибухнув загрозою на адресу Фінляндії. Мовляв, країна першою постраждає в тому випадку, якщо між Москвою і НАТО відбудеться ескалація конфлікту.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти