Зеркаль розповіла, чому європейці пригальмовують ембарго на російську нафту

16 травня 2022, 15:30оновлено 21 травня 2022, 18:16
За словами Лани Зеркаль, Європейському союзу важко буде досягти консенсусу в питанні нафтового ембарго в шостому пакеті санкцій проти Росії.
Зеркаль, Нафта
Зеркаль розповіла, чому європейці пригальмовують ембарго на російську нафту / колаж УНІАН і ua.depositphotos.com

Радник міністра енергетики і колишній заступник міністра Лана Зеркаль розповіла, чому деякі європейські країни не хочуть введення нафтового ембарго проти Росії. В першу чергу, на її думку, там побоюються можливого подорожчання енергоносіїв. Про це Зеркаль повідомила в ефірі телеканалу ICTV.

Наприклад, каже вона, влада Греції дуже багато заробляє на транспортуванні російської нафти в Європу. І, зі зрозумілих причин, їм не хочеться втрачати цей заробіток.

"Зараз питання полягає в тому, або вся Європа погодиться з тим, що вони втрачають через ембарго на російську нафту, або ніхто на це не згоден. Це основний виклик, який стоїть перед Європейською комісією", — зазначає Зеркаль.

За її словами, якщо Євросоюзу не вдасться досягти консенсусу в питанні нафтового ембарго в шостому пакеті санкцій проти Росії, то для самого офіційного Брюсселя, швидше за все, це означатиме неповернення до будь-яких санкцій в енергетиці.

"Не введення нафтового ембарго зупиняє рух санкцій щодо інших продуктів", - зазначає Зеркаль.

читайте такожПозиція України незмінна: Кулеба обговорив з Боррелем ембарго на російську нафту

Нагадаємо, раніше, за інформацією агентства Bloomberg, посли країн Євросоюзу не домовилися по шостому пакету санкцій проти РФ через позицію Угорщини. Будапешт відмовляється підтримувати ембарго на російську нафту.

Угорщині як виняток дозволили купувати нафту в Росії до 2024 року, проте держава все одно заблокувала угоду.

Але є дані про те, що від міжнародної міжбанківської системи SWIFT повинні бути відключені ще три російські банки, серед яких найбільший Держбанк Сбербанк.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти